log in

Zgodovina 2010

Frklje Nemčija Beach Cup 2010

 • Frklje Beach
 • Pom par
galerija
V četrtek, 2. decembra, smo se Frklje skupaj s trenerko Vesno po mnogih zapletih odpravile s kombijem polnim hrane in prtljage proti Nemčiji. Naš cilj je bil ogromen kompleks -Tropical Island, kjer se je že šestič zaporedoma odvijalo tekmovanje Beach cup 2010. Po dolgi vožnji z odličnim voznikom, ki ga bomo še kdaj vzele s seboj, smo prispele na destinacijo, kjer nas je pričakalo sončno vreme in temperatura pod -10 C.
Vesele in utrujene smo se odpravile v notranjost kompleksa in z navdušenjem opazovale tamkajšnjo zgradbo, polno tropskih rastlin in živali. Ko smo potešili želodčke, smo se namestile v naših šotorih, nato pa odšle na ogled bazenov in prizorišča, na katerem se je naslednji dan odvijalo naše tekmovanje. Dolga vožnja nas je kar utrudila, tako da smo se še malo raztegnile in ponovile koreografijo, potem pa dobesedno padle v posteljo.

 

FRKLJE NASTOPILE NA OTROŠKEM BAZARJU

 • otroski bazar 1
 • otroski bazar

Za nastop nas je uredil Frizerski salon Brigita Štajnar, po nastopu pa smo se okrepčale v piceriji Arkada.

Otroški bazar je kot vsako leto potekal na Gospodarskem razstavišču. Za otroke je to pravi mali raj saj se povsod delijo bonboni, čokolade, sladoledi, slikajo se lahko na policijskem motorju (kar smo Frklje tudi storile), vidijo lahko reševalne pse, gasilsko vozilo in še in še.
Frklje smo nastopale za Ljubljanske mlekarne, ki so otrokom podarjale sladolede – saj poznate Lučko, Toma in Ježka, kajne? Nastopile smo tri točke in otroci so nas z navdušenjem gledali. Po nastopu smo se tudi me posladkale s sladoledi in se potem odpravile na potep po stojnicah.

Dan rokometa 2010

 • Dan rokometa 2010

Že tradicionalni dan rokometa se je letos odvil 29.5.2010. Sončen in vroč začetek dneva je napovedoval lep dan. A smo se ušteli… Pa pojdimo od začetka.

galerija

 

Pri najmlajših rokometaših so začele s plesnimi nastopi Cici Frkljice pod vodstvom Tine Hočevar. Predstavile so nam 3 zanimive plesne točke. Sledila sta nastopa malo starejše otroške plesne skupine Mini Frkljice pod vodstvom Line Bravničar, ki so nam prav tako pokazali kaj so se letos naučili. Nato se nam je pokazala otroška plesna skupina Star Frkljice 2, ki jih trenira Nastja Šturm. Po vseh otroških plesnih skupinah so bile na vrsti mladinke.

 

OB ZAKLJUČKU PLESNE SEZONE 2009/10

V plesni sekcije ŠD je bilo v letošnji plesni sezoni vključenih okoli 90 plesalk in plesalca, in sicer v sedmih plesnih skupinah, pet tekmovalnih ter dve rekreacijski skupini. Naše pom pon plesne skupine so nastopale na prireditvah v kraju in izven, tekmovale na tekmovanjih doma in na tujem ter  popestrile marsikatero tekmo domačih rokometašev ter KK Grosupljega.

V soboto, 15. 5., se je tako na Škofljici odvijalo Odprto državno prvenstvo 2010. Tekme se je udeležilo devet klubov, okoli 480 nastopajočih iz vse Slovenije, tekmo pa si je ogledalo okoli 600 gledalcev. Naše pom pon skupine so tekmovale v otroški, mladinski in članski kategoriji kot skupine ali dvojice. ŠD Škofljica so priplesale enkrat 1. mesto; pom par Urša Balent/Maja Dolinar, trikrat 2. mesto; skupina Frkljice, pom par Tjaša Božič/Peter Etling ter pom par Janja Trope/Kristina Etling, dvakrat 3. mesto; skupina Star frkljice1 ter pom par Petra Fakin/Neža Repar, dvakrat 4. mesto; skupina Star frkljice 2 ter pom par Nika Fink/Katja Kovačič ter enkrat 5. mesto skupine Mini frkljice. V tolikšnem številu na tekmah še nismo bili prisotni, rezultati pa vsako leto nakazujejo, da smo vedno boljši in tako že dobro »mešamo« niti najprepoznavnejšim klubom pom pon zvrsti. Vse čestitke plesalcem in njihovim mentorjem.

DRŽAVNO PRVENSTVO NAVIJAŠKIH IN POM PON SKUPIN SLOVENIJE

 • drzavno prvenstvo 1 2010
 • drzavno prvenstvo 2 2010
      
          
galerija
 
Letos se je državno prvenstvo zopet odvijalo na domačih tleh, na Škofljici, in sicer 15.5.2010 v športni dvorani. Po zboru pred dvorano so nas razporedili v garderobe, kjer smo se uredili nato pa je sledil uradni trening.
Ob 10:30 je bila uradna otvoritev tekmovanja, kjer so sledili pozdravni govori, mimohod skupin in himna. Čas do začetka tekmovanja so nam s svojimi nastopi krajšali najmlajši – Cici Frkljice, Pom vrtec in Mini Zmajčice.
V prvem delu tekmovanja so se nam predstavile navijaške skupine. Med pospravljanjem parterja je nastopila Folklorna skupina OŠ Škofljica in Junior Zmajčice. V drugem delu tekmovanja pa so nam svoje znanje pokazale pom pon skupine in pom pari, kjer tekmujejo tudi naše skupine iz Športnega društva Škofljica. Prvi sta se nam v otroški konkurenci pokazali skupini Star Frkljice 2 in Mini Frkljice, ki so s svojima nastopoma navdušili in

NASTOP CICI FRKLJIC - FINALE ŠKL

 • cicin nastop


Naše najmlajše plesalke, Cici Frkljice, so v nedeljo, 21. 03. 2010, dočakale svoj težko pričakovani nastop na Finalu ŠKL-ja, ki se je odvijal v športni dvorani na Škofljici. Prireditev so popestrile s svojim novim plesom, katerega so se naučile v izjemno kratkem času, in ga kljub temu odlično odplesale in s tem pokazale napredek tako pri učenju kot izvedbi samega plesa. Kljub temu, da niso bile v tekmovalni kategoriji, so jim sodniki prisodili navišje število točk (10), kar je dodatno spodbudilo naše plesalke. Sedaj pa že pridno trenirajo dalje, saj nas naslednji nastop čaka že kmalu in na katerega ste prav tako lepo vabljeni, da nas pridete pogledati!

Cici pozdrav,
trenerka Tina Hočevar

FRKLJE OB 50-LETNICI ŠD ŠKOFLJICA DOBILE PRIZNANJE ZA IZJEMNE DOSEŽKE

 • 50 let 1
 • 50 let 2
 • 50 let 3
 • 50 let
Zgodba o Frkljah se je začela leta 2001, ko je iz plesnega krožka nastala plesna skupina, ki si je nadela ime Frklje. Pod vodstvom Irene Balažic smo plesalke prvič zaplesale na tekmovalnem odru. Tekmovati smo začele v Zvezi navijaških in pom pon skupin (ZNPS), kasneje tudi v Šolski košarkaški ligi (ŠKL). Leta 2005 smo se prvič odpravile v tujino na evropsko pokalno prvenstvo v Nemčiji, kjer smo osvojile neverjetno 1. mesto. Leta 2007 je prišla nova trenerka - Vesna Požar.
 
 • 50 let5
 • 50 let6-
 • 50 let7
 • 50 let8
 

Log in or create an account