log in

Zgodovina 2011

Novoletni Cheerleading 2011

 • Frklje
 • Pom par Frkljice

V soboto, 17. 12., se je odvil tradicionalni Novoletni cheerleading Open 2011, ki ga je že drugo leto zapored gostila OŠ Dobrova. Tokrat se ga je udeležilo 250 tekmovalcev iz enajstih različnih klubov iz vse Slovenije ter Hrvaške in Italije.

galerija


Tekmovanje se je pričelo s pom pon skupinami in prostor so zasedle naše plesne skupine, ki so se ob koncu tekmovanja zelo veselile svojih rezultatov. V show pom otroški kategoriji so 1. mesto zasedle Star frkljice, takoj za njimi so si 2. mesto priplesale Mini frkljice. V show pom mladinski kategoriji so se Frkljice povzpele na 1. mestu, v članski kategoriji  pa je 2. mesto pripadlo Frkljam. Poleg skupinskih nastopov so naše plesalke tekmovale tudi med pari. V otroški kategoriji sta 1. mesto osvojili Pia Mačerol in Tjaša Božič, v mladinski pa sta 1. mesto slavili Katja Kovačič in Nika Fink.

Večer zvezd

 • vecer_zvezd
 • vecer_zvezd1

Kolesarska zveza Slovenije je v četrtek, 24. 11. 2011, na tradicionalni prireditvi »Večer zvezd« v Grandvid hotelu na Lavrici podelila priznanja najboljšim kolesarjem in kolesarkam za dosežke v pretekli sezoni. Prireditev so popestrile in počastile tudi naše plesne zvezde, Mini frkljice ter Frkljice.

MISLI OB 10. OBLETNICI NASTANKA PLESNE SEKCIJE

 • Frklje v oddaji TLP
 • Frklje, Bottrop 2005
 • Frklje-tekma
 • Frklje
 • Zdaj pa Dajmo, Friklje

10ten.jpg

Z oktobrom 2001 smo se skupaj s plesalkami pridružili ŠD Škofljica. Ustanovili smo plesno sekcijo in s plesalkami izbrale ime plesne skupine - Frklje. Dekleta so si želela tekmovanj in takrat se je veliko govorilo in slišalo o ŠKL-ju. Ni mi preostalo drugega, kot da se udeležim izobraževanja in pričnem s treniranjem pom pona. Prišli so novi dresi, cofi in prva tekmovanja.

Ob pogledu nazaj mi je danes toplo pri srcu. Zelo zadovoljna sem s svojim delom, v vsem tem času je nastalo okoli 90 lastnih koreografij ter tekmovalni uspehi Frkelj doma in v tujini. Za vedno mi bo tako ostalo v spominu leto 2005, ko so se Frklje prvič uvrstile med štiri najboljše ekipe ŠKL v državi. Na koncu smo res pristale na četrtem mestu, a nam to ni bilo dovolj. Vedele smo, da smo močnejše in boljše kot kdaj koli prej, zato smo se odpravile v Nemčijo na evropsko pokalno tekmovanje Elite Championship 2005. In res, Frklje so si priplesale 1. mesto, za posladek pa za seboj pustile še domačo ekipo, ki nas je prehitela na finalu domače tekme ŠKL. Zadoščenje je bilo nepopisno. Seveda vsega tega najverjetneje ne bi bilo, če ne bi dobila možnosti priključitve k društvu, zato sem za izkazano zaupanje in ponujeno priložnost iskreno hvaležna.

Evropsko prvenstvo navijaških in pom-pon skupin 2011

Mesto Ljubljana je prvi julijski vikend že tretjič gostila Evropsko prvenstvo plesnih in navijaških skupin. V enajstih tekmovalnih kategorijah se je predstavilo okoli 1500 tekmovalcev iz enajstih evropskih držav. Slovenske barve so na prvenstvu zastopali navijači in plesalci iz ŠD Cvetka Golarja, ŠD Smart, ŠK Flip Piran, ŠD Pike,  ŠD Pom Pon 2000, PS Tina ter prvič tudi ŠD Škofljica z vsemi štirimi pom-pon skupinami.

Tekmovanje je potekalo izmenično na dveh vzporednih površinah, tako da so gledalci ves čas uživali v plesnih ali navijaških nastopih. Prvi tekmovalni dan sta si prvenstvo v Stožicah ogledala tudi župan g. Ivan Jordan in podžupan g. Bojan Božič. Oba sta bila nad prvenstvom navdušena in še posebej ponosna na naše plesalke.

Za popolno prevlado na Evropskem prvenstvu so poskrbeli Finci, saj praktično niso ostali brez odličja v nobeni tekmovalni kategoriji. Dobro pa si bomo zapomnili tudi poljske plesne skupine. Največ razlogov za veselje so med slovenskih predstavniki imeli »Flipovci«, saj so se edini razveselili dveh srebrnih kolajn.

Evropsko prvenstvo navijaških in pom-pon skupin v Ljubljani

slikaKot že rečeno se bo letošnje Evropsko prvenstvo navijaških in pom-pon skupin (ECC) letos odvijalo v Ljubljani, v Areni Stožice, 2. in 3. julija.

S pritekmovano vstopnico na ECC se lahko pohvalita kar obe naši starejši skupini, mladinke Star frkljice 1 in članice Frklje.

Ob letošnjem Evropskem prvenstvu v Stožicah se bo prvič odvil tudi Evropski Sončkov pokal za navijače in pom pon plesalce v otroških kategorijah. Tekmovali bosta obe naši najmlajši skupini, Mini frkljice in Star frkljice 2.

Nastop Star frkljic v Nemčiji - video posnetek

Star frkljice, naša starejša otroška pom pon skupina, se je prvič napotila na petdnevno tekmovanje na tuje. Odpravila se je namreč v Nemčijo, na Elite Championship 2011, v mestece Bottrop, natančneje v Movie park, v največji zabaviščni park Nemčije. Po številnih napornih treningih so se tam predstavile s svojo pom pon piratsko točko. Več mesecev so zelo pridno trenirale, zato jim je tekma v Nemčiji pomenila tudi neko nagrado, sprostitev in zabavo. Že prvi dan po prihodu so si ogledale mesto in se sprehodile po nakupovalnem središču.

galerija

Na dan tekmovanja je bila nervoza prisotna, vendar so punce vseeno odlično odplesale in pustile vso energijo na plesišču. Star frkljice so si tako na svoji prvi tekmi v tujini v otroški pom pon kategoriji priplesale 5. mesto. Zvečer so imele tudi zasluženo zabavo v mestu in hotelu. Zadnji dan potovanja so, skupaj s še 4000 udeleženci tekmovanja, preživele v zabaviščnem parku, se peljale prav z vsemi vlakci in uživale v zasluženem prostem dnevu. 

Igram rokomet in plešem 2011

 • Mini frkljice 1
 • Mini frkljice
 
Na vsakoletni prireditvi ŠD Škofljica se je tudi tokrat igralo rokomet in plesalo. Predstavilo se je vseh pet plesnih skupin in svoje celoletno delo prikazalo v kar 17 plesnih točkah in tako popestrilo dogajanje na igrišču, kjer so se potili rokometaši vseh generacij.

Odprto prvenstvo Vrhnike 2011

 

 • opv2011

Na nedeljo, 29. 5. 2011, se je plesna skupina Frklje odpravila na pom pon tekmovanje na Vrhniko. V kategoriji pom pon skupin so si Frklje priplesale 6. mesto, v kategoriji show članskih skupin pa odlično 2. mesto. 

galerija

Poleg Frkelj so bile na tekmi tudi naše punce mentorice pod okriljem skupine Ladies in Sani Julević, ki so si v kategoriji članskih pom pon skupin pritekmovale 2. mesto, v kategoriji hip hop skupin pa odlično 1. mesto. V kategoriji hip hop članskih parov sta Nastja Šturm in Maša Tekavc zasedli 2. mesto, pri pom pon parih pa Tjaša Flis in Nina Trunkelj 3. mesto. 

Vsem skupaj iskrene čestitke za odlične rezultate!

Plesalke dobile novega plesalca

V najlepšem mesecu v letu, v mesecu maju, smo plesalke dobile novega plesalca. Naša Sani in njen Mensud sta povečala svojo družinico z velikim korenjakom Karimom.

Vse plesalke, mentorice in vodstvo jim želi zdravja in veliko ljubezni. Srečno!

 

Log in or create an account