log in

Kdo smo

KDO SMO ...

PLESNA SEKCIJA ŠKD FRKLJE

Prva pom-pon plesna dejavnost se je na Škofljici začela uveljavljati s 1. oktobom 2001. Sicer je plesna skupina obstajala že dve leti prej kot krožek na domači OŠ Škofljica, a s pristopom k ŠD Škofljica in z začetkom tekmovanja v projektu ŠKL, so si dekleta prve plesne skupine izbrala in nadela ime FRKLJE.

Sprva je bila to kar 15 let plesna sekcija ŠD Škofljica, sedaj pa od 1 9. 2016 delujejo kot samostojno Športno kulturno društvo Frklje (ŠKD Frklje) pod okriljem Irene Balažic.

Prvo srečanje s tekmovanjem so plesalke dočakale na nedeljsko jutro, 10. 3. 2002:

»Z avtobusom smo se odpeljali proti Ilirski Bistrici, kjer se je odvijalo območno tekmovanje ŠKL za plesne skupine. Frklje so se dobro odrezale; zasedle so odlično 4. mesto in se uvrstile v četrtfinalni del tekmovanja, ki jih je čakalo že čez dobra dva tedna, 23. 3. 2002, v  Novem Mestu. Tam so se zbrale najboljše plesne, navijaške in akrobatske skupine iz celotne Slovenije. Tokrat je šlo že zares; še več sodnikov, pritisk skritih želja in veeeelika dvorana Leona Štuklja. Na koncu so si Frklje iz Škofljice, oblečene v barve naše občinske zastave, zeleno rumenih dresih, priplesale 12. mesto v državi. Da so zgrešile polfinale le za deset točk, jim je vlilo le novih moči, da bodo pridno vadile in trenirale tudi  v prihodnje. In o škofljiških Frkljah boste zagotovo še slišali!«


  • cici

Cici frkljice 1 in 2 so najmlajša plesna skupina ŠKD Frklje in v njej enkrat tedensko poplesuje 36 nadobudnih plesalk, ki obiskujejo 1. ali 2. Razred. Skupini vodita Neža Repar in Nastja Šturm. Tako že naše najmlajše spoznavajo osnove plesa s cofi in se trudijo za čisto pravo špago. So zelo igriva, a zagnana skupina, ki ima zelo rada učenje prvih pom pon gibov, najraje od vsega pa plesalke v rokah držijo »ta velike« cofe.


  • Mini_frkljice

V letošnji sezoni plesna skupina Mini frkljice pod vodstvom Nine Trunkelj šteje kar 22 plesalk 3., 4. in 5. razredov. Njihovi letošnji cilji so, da se kar najbolje izkažejo na njihovih plesnih tekmovanjih in nastopih. Prav zato redno in pridno trenirajo dvakrat tedensko, napredek pa je že viden. Vsak trening se pridno učijo novih osmih in že komaj čakajo, da jih bodo lahko pokazale.


  • plesni_krozek

V plesnem krožku OŠ Škofljica je v letošnjem šolskem letu 24 plesalcev pod vodstvom Irene Balažic. Plesalci 3. in 4. razredov tudi v krožku spoznavajo osnove pom pon plesa, a so najbolj zadovoljni ko zaplešejo koreografijo, ki »nosi« s seboj tudi zgodbo.


  • Valentin_Vodnik

V letošnji sezoni se nam je pridružila tudi skupina Frkljic z OŠ Valentina Vodnika. Dekleta že nekaj let spoznavajo osnove pom pona pod mentorstvom Nastje Šturm. Tudi same bodo letos prvič preizkusile tekmovalne odre in seveda jim želimo vse dobro.


  • Star_frkljice

V skupini Star Frkljice so združene plesalke 5., 6. in 7. razredov. V letošnji sezoni je ekipa prvič v mladinski kategoriji, zato se plesalke trudijo na treningih še toliko bolj in zastavljeni cilji so seveda čim boljši rezultati. Že kar nekaj let imajo za vodjo Tjašo Flis, ki jo »njenih« 16 plesalk nikoli ne bi zamenjale.


  • Junior_frkljice

Starejšo mladinsko plesno skupino Junior Ffrkljice sestavlja 16 deklet, ki jih povezuje ljubezen do plesa. Punce se odlično razumejo tudi izven plesne dvorane, kjer že od septembra pod vodstvom Neže Repar pridno trenirajo. Za letošnjo sezono so se odločile, da se poleg pom poma preizkusijo tudi v jazz kategoriji.


  • Frkljice

V letošnji sezoni je plesna skupina Frkljice »odrasla«. Plesalke so postale članice, na kar smo še posebej ponosni. Tudi letošnjo sezono se bo 18 plesalk podalo na tekmovalne odre tako doma kot v tujini. Pričele so tudi z novim načinom treniranja, da bi še izboljšale in povečale število odličnih dosežkov. Že vneto trenirajo ter se plesno izpopolnjujejo, da bodo čim bolje zastopale ime našega novega društva ŠKD Frklje.


  • Frklje

Našo najstarejšo člansko skupino Frklje vodi Vesna Požar. Plesalke pravijo, da so kot mala družinica, v kateri se najde vsega, od smeha do solz, od načrtov do ciljev, predvsem pa ples in zabava. Vsako leto se jim pridruži še kakšna nova ali stara članica. Najbolj pa jim zavidamo druženja ob tortah, za katere vedno izvemo prepozno.


Irena Balažic,
ŠKD Frklje

Log in or create an account