log in

Zgodovina 2010

DRŽAVNO PRVENSTVO NAVIJAŠKIH IN POM PON SKUPIN SLOVENIJE

  • drzavno prvenstvo 1 2010
  • drzavno prvenstvo 2 2010
      
          
galerija
 
Letos se je državno prvenstvo zopet odvijalo na domačih tleh, na Škofljici, in sicer 15.5.2010 v športni dvorani. Po zboru pred dvorano so nas razporedili v garderobe, kjer smo se uredili nato pa je sledil uradni trening.
Ob 10:30 je bila uradna otvoritev tekmovanja, kjer so sledili pozdravni govori, mimohod skupin in himna. Čas do začetka tekmovanja so nam s svojimi nastopi krajšali najmlajši – Cici Frkljice, Pom vrtec in Mini Zmajčice.
V prvem delu tekmovanja so se nam predstavile navijaške skupine. Med pospravljanjem parterja je nastopila Folklorna skupina OŠ Škofljica in Junior Zmajčice. V drugem delu tekmovanja pa so nam svoje znanje pokazale pom pon skupine in pom pari, kjer tekmujejo tudi naše skupine iz Športnega društva Škofljica. Prvi sta se nam v otroški konkurenci pokazali skupini Star Frkljice 2 in Mini Frkljice, ki so s svojima nastopoma navdušili in

osvojili 4. in 5. mesto. V konkurenci mladinskih pom pon skupin sta tudi tekmovali dve domači skupini. Star Frkljice 1 so osvojile 3. mesto, Frkljice pa so bile druge. Sledili so mladinski pom pari, kjer sta Nika Fink in Katja Kovačič osvojili odlično 4. mesto. Spet smo se vrnili k najmlajšim – otroški pom pari. V najštevilčnejši konkurenci (8 otroških pom parov) sta Peter Etling in Tjaša Božič osvojila neverjetno 2. mesto. In že smo bili pri najstarejših. V kategoriji članskih pom parov so se nam predstavili kar trije pari iz ŠD Škofljica. Petra Fakin in Neža Repar sta osvojili 3. mesto, Janja Trope in Kristina Etling 2. mesto, Urša Balent in Maja Dolinar pa 1. mesto. V kategoriji članskih pom skupin Frklje letos niso plesale, saj jih že celo sezono pestijo poškodbe. Zato pa niso razočarale domačih navijačev in so se predstavile s plesnim nastopom. S svojim nastopom so popestrile vzdušje tudi plesna skupina Sovice ter folklorne skupine. Nato pa so svoje znanje pokazali še akrobati.
Po tekmovalnem delu so sledili še nastopi skupin Mame Sove in 30+ ter povabljene skupine Sweet with style.
Počakali smo še razglasitev nato pa se odpravili domov. Vsem tekmovalcem čestitamo za osvojene točke in mesta. Kmalu pa nas lahko pridete pogledat na dan rokometa, ki bo 29.05.2010 na igrišču pred OŠ Škofljica.

Frklja Janja Trope 

Log in or create an account