log in

Novice

Pričetek plesne sezone

Začetek plesne sezone ŠKD Frklje v znamenju prvih treningov naših devetih plesnih skupin ter plesnih nastopov na prireditvah v domači Občini in izven.

Naše mladinke Junior in članice Frkljice so pod vodstvom Tjaše Flis in Nastje Šturm Pirc nastopile s tim. »time outi« in tako na povabilo sosednje občine popestrile otvoritveno tekmo 1. rokometne lige za RK SVIŠ Ivančna Gorica.

Junior frkljice so ob Tjaši nastopile tudi ob štartu na športno-dobrodelnem projektu 42 maratonov v 42 dneh, v katerem je tekač Bogomir Dolenc odtekel sedemnajsti maraton ravno na Lavrici.

Trenerka Tjaša Flis je z najmlajšimi poskakovala na občinskem Otroškem živ žavu, zvečer pa že spremljala ekipi Junior in Frkljic na osrednji občinski prireditvi ob občinskem prazniku. Vsi gledalci v dvorani smo bili očarani nad čutnima jazz nastopoma naših mladink in članic, ki sta jih samo v ta namen pripravili in koreografirali Nastja in Tjaša.

Takšnih nastopov in kvalitetnega napredka si želimo tudi v prihodnje. V mesecu decembru bo šlo že čisto zares, saj nas takrat čaka prva tekma sezone, Cheer Open Koper, 2018.

 • slika
 • slika1
 • slika2
 • slika3
 • slika4
 • slika5

Irena Balažic, ŠKD Frklje

Počitniško varstvo 2018

V plesnem društvu ŠKD Frklje tudi med počitnicami nismo mirovali. V sodelovanju z  Občino Škofljico in OŠ Škofljica smo pripravili poletno varstvo za otroke od 5. do 12. leta starosti; in sicer dva termin 14 dni po koncu pouka in dva termina 14 dni pred začetkom novega šolskega leta.
Vsi udeleženci, v letošnjem letu jih je bilo kar preko 70, med njimi tudi fantje, so bile več kot zadovoljni, saj se ni samo plesalo, temveč so se lahko otroci igrali s svojimi vrstniki razne igre, vodeno ali prosto, zunaj, v senci, na igrišču ali v telovadnici. Z nami so kvalitetno preživljali kar velik del dneva; ustvarjali in izdelovali, se likovno izražali in se športno in plesno udejstvovali. Če je vreme le dovoljevalo, pa so imeli v tednu tudi »vodni« dan. Ob koncu vsakega termina pa so staršem na simpatičnih predstavah pokazali vse, kar so se tisti teden naučili ali počeli.
Ob koncu gre seveda zahvala g. županu, Ivanu Jordanu, za podporo poletnega programa, g. ravnatelju, Romanu Brunšku, za razumevanje in reorganizacijo čiščenja prostorov ter ga. Veri Šparovec, ravnateljici vrtca Lavrica, ter tamkajšnjim kuharicam za naša super kosila. Z našimi srčnimi mentoricami, z Nastjo Šturm Pirc, Tjašo Flis, Kajo Žitko, Nežo Repar, Ano Filej in z Lavro Štrumbelj, pa verjamemo, da se je program poletnega varstva dokončno »prijel« in se že veselimo poletja 2019. Te moje punce so res ene carice.

Irena Balažic,
ŠKD Frklje

ZAKLJUČEK PLESNE SEZONE

Letošnji zaključek plesne sezone je bil od vseh do sedaj najbolj pester, saj smo rekordno sodelovale ne prireditvah, nastopale na še in še koncih naše občine, se družile med seboj, z mladino iz Srbije, z županom in s starši …
 
V petek, 25. 5. 2018, smo že hitele v dvorano na Škofljici, kjer smo se s skupinami  Cici, Mini, Star in Junior frkljice predstavile pobratenim učencem OŠ Boljevci iz Srbije. V soboto, 2. 6. 2018, smo se družile z našimi rokometaši, kjer se je na igrišču pri OŠ Škofljica že tradicionalno odvila prireditev Rad igram rokomet in plešem 2018. Med tekmami smo se plesalke ŠKD Frklje predstavile kar 18 plesnimi točkami.

Na zaključni šolski prireditvi je prišel čas za naši najmlajši skupini, Cici frkljice 1 in pripravljalno skupino Cici. Ob dnevih Lavrice pa smo se v soboto in nedeljo udeležili z nastopi pom parov Lili Zupančič in Urške Padar, Hane Burnik in Mie Perme ter Neže Bukovec in Špele Novak. Na prireditvi sta za uspešno sezono in za odlične rezultate prejeli priznanje Lavrice naši plesalki članici, Maja Lenič in Lavra Štrumbelj. Naše plesalke so kot hostese predstavljale lecitirane športne drese domačina in pobudnika akcije, Andraža Zajca, ki se mu ob tej priliki tudi zahvaljujemo za zaupanje naloge in izrekamo čestitke ob odlični akciji. Ob dnevu državnosti v Lisičju pa je ob mladinskem pevskem zboru OŠ Škofljica nastopil jazz par Laura Nagode in Lana Zajc.

Na zaključnem pikniku nad Želimljami smo se sproščeno družile z našimi plesalkami in starši, še posebej velika zahvala za super energijo staršem ekipe Mini frkljice. Ob koncu smo si bili prav vsi soglasni, da smo plesalke res polno »zasedli«, da rade prihajajo na treninge in uživajo z nami vsepovsod, tudi na tekmovanjih, ter s ponosom nosijo ime ŠKD Frklje tudi v prostem času. Počaščene ob družbi g. župana, smo »piknikovali« še dolgo proti večeru.

Ob zaključku sezone zato najprej vsa zahvala g. županu, Ivanu Jordanu, za celoletno podporo in spodbudo, g. ravnatelju, Romanu Brunšku, za vse razumevanje in omogočanje nastopanja na prireditvah, ter seveda vsem našim staršem za izkazano zaupanje in razumevanje. Če se nam želite v novi sezoni pridružiti, prav lepo vabljeni v ponedeljek, 3. 9. 2018, od 17. do 18.30, v društveno sobo Športne dvorane Škofljica. Po 20. avgustu bo možen tudi elektronski vpis na naši spletni strani www.frklje.com, kjer bo predstavljen tudi urnik za novo sezono.

Vsem plesalkam, staršem, našim navijačem in podpornikom, domačinom in domačinkam želimo mirno in toplo poletje in naj nas pisana jesen idej in ciljev kmalu spet poveže.

Svetovno mladinsko prvenstvo 2018

Konec mesca aprila se je šest plesalk našega kluba ŠKD Frklje, Maja Lenič, Lana Zajc, Teja Lasič, Petra Trapečar, Hana Repar in Maša Merc ter naša trenerka in selektorica Nastja Šturm Pirc udeležila mladinskega svetovnega prvenstva v navijaškem cheer plesu na Floridi v Ameriki, v mestu Orlando.

Dekleta so se po pristanku v Ameriki najprej nastanila, spoznala manjši utrip mesteca, potem pa kaj kmalu pričela s številnimi pripravami in treningi. Zatem je sledila še uradna predstavitev pred sodniki in na tisto pomembno sredo popoldne smo že čakali na finalni nastop. V šoli, v enem izmed razredov, z dovoljenjem ravnatelja in ob prisotnosti g. župana, Ivana Jordana, se je zbralo preko 50 plesalk, soplesalk in trenerk, kjer smo se gnetli po blazinah in stolih, vihrali z zastavami, stiskali pesti in trepetali za naše punce. Da jim ponesemo tja čez vso podporo, ponos, še malo športne sreče in veliko dobre energije …

Najlepša stvar, ki se je bom spomnila ob spominu na svetovno prvenstvo v Ameriki je ta, ko stopiš na oder kjer nastopajo najboljši plesalci na svetu. Neverjeten trenutek, ko stojiš na tem odru, slišiš ogromno množico in čakaš na začetek glasbe ... Nato pa odplešeš boljše kot kadarkoli prej, plešeš z  vsem srcem in z vsem, kar premoreš. Potrudiš se za ekipo, za to kar predstavljaš, našo Slovenijo, in na koncu tudi samo zase - to je to in bolje ne bi moglo biti (Maša Merc).

Vse slike in vsaka po svoje me bo za vedno spomnila na to, kako zelo smo se tekmovalke povezale med seboj, stkale nova prijateljstva in imele poleg tega tudi ves čas neskončno podporo najbližjih. Z eno besedo, bilo je čarobno (Petra Trapečar).

Nikoli ne bom pozabila trenutka, preden smo stopile na oder, kjer so sekunde trajale celo večnost. Čutila sem povezanost, zaupanje, tudi strah ... Kljub strahu je to bil neprecenljiv občutek. Ognjemet je bil čaroben, vsi pogovori in smešne teme, ki smo jih predelale skozi te dni. Potem moj prvi let z letalom in vstop v dvorano, ki smo jo sedem mesecev gledale samo na sliki in jo zdaj končno doživele tudi v živo. Skratka, najboljši izlet in tekma z najboljšimi puncami (Maja Lenič).

Tekmovanja v Ameriko se bom za vedno spominjala po cheer navijaškem vzdušju, ki je možen samo tam, po najboljšem »filingu« med plesanjem, ko veš, da si dala vse od sebe, še najbolj pa po super puncah in čudoviti reprezentančni skupini (Hana Repar).
                            
V najmočnejši in najštevilčnejši kategoriji na mladinskem svetovnem prvenstvu so si naše punce z reprezentanco priplesale noro odlično 4. mesto. To je do sedaj najvišji rezultat cheer plesnih skupin, zato smo na naše punce še posebej ponosne in jim kličemo, da je osvojeno 4. Mesto za nas vredno kot zlato.

Čestitke še enkrat vsej reprezentančni ekipi in selektorici!

 • IMG-0745
 • IMG-0829
 • IMG-0835
 • IMG_8079
 • amerika
 • amerika1
 • amerika2


Besedilo: Irena Balažic, ŠKD Frklje
Slike: Nastja Šturm Pirc

Zaključni piknik

Sezono smo zaključili z zdaj že tradicionalnim plesnim piknikom v Suši nad Želimljami.Hvala vsem, ki ste prišli in hvala vsem, ki ste del naše plesne zgodbe.

Želimo vam sončne in lepe počitnice ter se že veselimo septembra, ko bomo spet plesali skupaj.

Twist Open 2018

Minuli vikend, 12. 5. 2018, smo ŠKD Frklje zaključile tekmovalni del sezone in na Twist Open 2018, v Novi Gorici, osvojile naslednja mesta:

- 1. mesto Frkljice članski pom,
- 1. mesto Junior frkljice mladinski jazz,
- 2. mesto Mini frkljice otroški pom,
- 4. mesto mladinski hip hop Pavlin&Zajc,
- 4. mesto mladinski pom Padar&Zupančič,
- 5. mesto mladinski hip hop Lasič&Levstek,
- 6. mesto Junior frkljice mladinski pom.

S tem zaključujemo tekmovalni del, pred zal+ključkom pa nas res čaka še nekaj nastopov – Rad igram rokomet in plešem 2018, obisk pobratene šole iz Srbije ter zaključna šolska prireditev.

Mladinsko SP 2018 - Orlando, Amerika

V najmočnejši in najštevilčnejši kategoriji na mladinskem svetovnem prvenstvu so si naše punce z reprezentanco priplesale noro odlično 4. mesto.

BRAVO, naša trenerka in selektorica ekipe, Nastja Šturm, z našimi plesalkami Mašo, Hano, Majo, Tejo, Lano  in Petro.

Naroči se na ta RSS

Log in or create an account