log in

Zgodovina 2017

Super User

Super User

Začetek plesne sezone 2019/20

Poletne počitnice so hitro minile in domača plesna dvorana je v mesecu septembru spet oživela, saj so skupine pripravljale na naše prve obveznosti. Tako je začetek plesne sezone minil v znamenju prvih treningov naših devetih plesnih skupin ter plesnih nastopov na prireditvah v domači Občini in izven nje, vodenju plesnih delavnicah ter prejema občinskega županovega priznanja.
Naše mladinke Junior Frkljice so pod vodstvom trenerke Tjaše Flis nastopile na medgeneracijskem srečanju skupin upokojencev v dvorani na Škofljici, še istega dne pa skupaj s trenerko stale na odru kot prejemnice županovega priznanja.
Članice Frkljice so se skupaj s trenerko Nastje Šturm Pirc odpravile v Mursko Soboto, kjer so popestrile kulturno-zabavni program prireditve skupine GMT, ki vsakoletno pripravi druženje s svojimi dobavitelji, kupci in zaposlenimi. Dan kasneje so Frkljice našo plesno dejavnost predstavile širši množici na Otroškem bazarju v Ljubljani. Trenerka Liza Repar je skupaj s Star Frkljicami Gajo, Elo in Zalo na ples s cofi predstavile tudi na občinskem otroškem Živ Žavu, Frkljici Tjaša in Liza pa sta vodili delavnico na Cici Olimpijadi pred OŠ Škofljica.
Takšnih nastopov in kvalitetnega začetka si seveda želimo Frklje tudi v prihodnje. V mesecu decembru bo šlo že čisto zares, saj nas takrat čaka prva tekma sezone, Cheer Open Koper 2019, teden kasneje pa bo na vrsti že naša tretja tradicionalna plesna predstava, tokrat z naslovom "S plesom okoli sveta". Zato prav vljudno vabljeni v soboto, 7. 12. 2019, ob 18. uri v Športno dvorano na Škofljici. V najčarobnejšem času v letu želimo vse lepo otrokom na domači šoli, zato bo tudi letos del prostovoljnih prispevkov namenjen Šolskemu skladu OŠ Škofljica.

 • bazar
 • gmt
 • junior
 • junior1
 • mini
 • star

Irena Balažic za ŠKD Frklje

Pričetek plesne sezone

Začetek plesne sezone ŠKD Frklje v znamenju prvih treningov naših devetih plesnih skupin ter plesnih nastopov na prireditvah v domači Občini in izven.

Naše mladinke Junior in članice Frkljice so pod vodstvom Tjaše Flis in Nastje Šturm Pirc nastopile s tim. »time outi« in tako na povabilo sosednje občine popestrile otvoritveno tekmo 1. rokometne lige za RK SVIŠ Ivančna Gorica.

Junior frkljice so ob Tjaši nastopile tudi ob štartu na športno-dobrodelnem projektu 42 maratonov v 42 dneh, v katerem je tekač Bogomir Dolenc odtekel sedemnajsti maraton ravno na Lavrici.

Trenerka Tjaša Flis je z najmlajšimi poskakovala na občinskem Otroškem živ žavu, zvečer pa že spremljala ekipi Junior in Frkljic na osrednji občinski prireditvi ob občinskem prazniku. Vsi gledalci v dvorani smo bili očarani nad čutnima jazz nastopoma naših mladink in članic, ki sta jih samo v ta namen pripravili in koreografirali Nastja in Tjaša.

Takšnih nastopov in kvalitetnega napredka si želimo tudi v prihodnje. V mesecu decembru bo šlo že čisto zares, saj nas takrat čaka prva tekma sezone, Cheer Open Koper, 2018.

 • slika
 • slika1
 • slika2
 • slika3
 • slika4
 • slika5

Irena Balažic, ŠKD Frklje

Počitniško varstvo 2018

V plesnem društvu ŠKD Frklje tudi med počitnicami nismo mirovali. V sodelovanju z  Občino Škofljico in OŠ Škofljica smo pripravili poletno varstvo za otroke od 5. do 12. leta starosti; in sicer dva termin 14 dni po koncu pouka in dva termina 14 dni pred začetkom novega šolskega leta.
Vsi udeleženci, v letošnjem letu jih je bilo kar preko 70, med njimi tudi fantje, so bile več kot zadovoljni, saj se ni samo plesalo, temveč so se lahko otroci igrali s svojimi vrstniki razne igre, vodeno ali prosto, zunaj, v senci, na igrišču ali v telovadnici. Z nami so kvalitetno preživljali kar velik del dneva; ustvarjali in izdelovali, se likovno izražali in se športno in plesno udejstvovali. Če je vreme le dovoljevalo, pa so imeli v tednu tudi »vodni« dan. Ob koncu vsakega termina pa so staršem na simpatičnih predstavah pokazali vse, kar so se tisti teden naučili ali počeli.
Ob koncu gre seveda zahvala g. županu, Ivanu Jordanu, za podporo poletnega programa, g. ravnatelju, Romanu Brunšku, za razumevanje in reorganizacijo čiščenja prostorov ter ga. Veri Šparovec, ravnateljici vrtca Lavrica, ter tamkajšnjim kuharicam za naša super kosila. Z našimi srčnimi mentoricami, z Nastjo Šturm Pirc, Tjašo Flis, Kajo Žitko, Nežo Repar, Ano Filej in z Lavro Štrumbelj, pa verjamemo, da se je program poletnega varstva dokončno »prijel« in se že veselimo poletja 2019. Te moje punce so res ene carice.

Irena Balažic,
ŠKD Frklje

 • Objavljeno v Novice
 • 0
Naroči se na ta RSS

Log in or create an account