log in

Zgodovina 2011

Evropsko prvenstvo navijaških in pom-pon skupin 2011

Mesto Ljubljana je prvi julijski vikend že tretjič gostila Evropsko prvenstvo plesnih in navijaških skupin. V enajstih tekmovalnih kategorijah se je predstavilo okoli 1500 tekmovalcev iz enajstih evropskih držav. Slovenske barve so na prvenstvu zastopali navijači in plesalci iz ŠD Cvetka Golarja, ŠD Smart, ŠK Flip Piran, ŠD Pike,  ŠD Pom Pon 2000, PS Tina ter prvič tudi ŠD Škofljica z vsemi štirimi pom-pon skupinami.

Tekmovanje je potekalo izmenično na dveh vzporednih površinah, tako da so gledalci ves čas uživali v plesnih ali navijaških nastopih. Prvi tekmovalni dan sta si prvenstvo v Stožicah ogledala tudi župan g. Ivan Jordan in podžupan g. Bojan Božič. Oba sta bila nad prvenstvom navdušena in še posebej ponosna na naše plesalke.

Za popolno prevlado na Evropskem prvenstvu so poskrbeli Finci, saj praktično niso ostali brez odličja v nobeni tekmovalni kategoriji. Dobro pa si bomo zapomnili tudi poljske plesne skupine. Največ razlogov za veselje so med slovenskih predstavniki imeli »Flipovci«, saj so se edini razveselili dveh srebrnih kolajn.

A tudi naše skupine so lahko ponosne na svoje dosežke. Odplesale so samozavestno, kot da na velikih tekmovanjih tekmujejo vsako leto. In s svojimi nastopi so več kot dostojno zastopale tako domač kraj kot državo in dokazale, da so kos drugim evropskim ekipam. V kategoriji Cheer Dance Minis so 7. mesto osvojile Star frkljice 2, na 8. mestu so jim sledile Mini frkljice. V kategoriji Cheer Dance Junior so si 7. mesto priplesale Star frkljice 1, v Cheer Dance Senior pa Frklje 13. mesto. Za osvojena mesta in prikazan napredek še enkrat vse čestitke mentoricam in plesalkam. Ste na pravi poti in odločno naprej!

Ob tej priliki bi nekaj vrstic izkoristila tudi za zahvalo. Najprej hvala vsem staršem za zaupanje svojih otrok v pom-pon ples, za vso podporo tekom leta ter za spodbujanje v Stožicah, kjer ste z vsemi rekviziti, panoji, zastavami in bučnimi aplavzi pripravili krasno vzdušje. Velika hvala tudi  prostovoljkam Mateji Adamič, Maji Dolinar, Petri Fakin in Karin Laznik, ki so kar tri dni skrbele in pomagale v dvorani, da je vse potekalo nemoteno. Posebna zahvala gre tudi plesalkam skupine 30+, ki so pomagale pri podelitvi medalj ter z atraktivnima nastopoma oba dneva pokazale, koliko nam pomeni ples. Hvala tudi za donacije, s katerimi smo laže poravnali mesečne stroške za pripravo na Evropsko prvenstvo; Repar elektronika d.o.o., Pivovarna Union d.d., Pems d.o.o., Weber Saint-Gobain Gradbeni proizvodi d.o.o., Zelinka & sinovi d.o.o., BTS Company d.o.o., Avtocenter Černivec & Torkar, Mercator d.d., Hipermarket Rudnik.

Ob začetku nove sezone ne smem pozabiti tudi na ljudi, ki jih pogosto srečujemo in nam pomagajo pri plesnih podvigih. Tako gre zahvala šivilji Joži Blažon za uresničevanje idej okoli oblačil ter za vse čudovite drese, referentu za družbene dejavnosti, Jožetu Kastelicu, za vso pomoč, prijaznost in pripravljenost ob rezervacijah dvorane ter varnostniku dvorane, Zdravku Igličarju, za vsak prijeten sprejem in toplo besedo.

Še enkrat najlepša hvala vsem omenjenim v članku za vso podporo in pomoč. Vse skupaj me navdaja z optimizmom za delo naprej in zato se že veselim prihodnosti ... Letos praznujemo že 10. obletnico obstoja.

Irena Balažic,
plesna sekcija ŠD Škofljica

Log in or create an account