log in

Zgodovina 2008

Začetek plesne sezone

  • SLIKA 1
  • SLIKA 2
  • SLIKA 3
  • SLIKA 4
  • SLIKA 5

V novem šolskem letu smo v ŠD Škofljica odločno začrtali plesno smer. K sodelovanju z najmlajšimi smo povabili novi mentorici ter za potrebe izboljšanja tehnike plesa poiskali pomoč pri baletu. Tokratne vrstice zato namenjamo predstavitvi vseh naših plesnih mentoric, mentorja ter plesnih skupin.

Mentorica članske skupine Frklje, Vesna Požar, je z nami že drugo leto. Frklje zanjo povedo, da je vedno nasmejana, simpatična punca z odbitimi koreografijami. Hitro nadaljujejo, da Vesna ne pusti niti kančka nesodelovanja, saj se zaveda, da je za uspeh potrebno veliko truda. Za seboj ima težko delo preteklega leta, saj se je ekipa korenito pomladila in na novo oblikovala. Z nekaj nove »stare« sile si petnajst deklet letos želi nazaj na tekmovalna tla. Frklje, že držimo pesti...

Nekdanja Frklja, zdajšnja Gimbica (plesalka pom pon skupine na Gimnaziji Bežigrad) je naša Tjaša Flis. Mladinke Frkljice vodi dve leti in pol. Na prvih tekmovanjih se punce niso niti malo ustrašile sodnikov in množice gledalcev, ampak so pogumno pokazale, kaj vse že znajo. Tjaša za svojih osemnajst punc pravi, da so navihane in klepetave, a jih k sreči res zanima le ples. Tako so treningi vedno razgibani, polni smeha, truda in posledično tudi napredka. In Tjaša še pohvali, da resnično uživa, ko dela z njimi. Frkljice v letošnjem letu čaka kar nekaj tekem; upajmo, da ena izmed njih tudi na domačih tleh. Kot najvišji cilj so si zastavile uvrstitev med prve tri državnega prvenstva. In če jim to uspe, je tukaj Nemčija, dodaja Tjaša.

Nova mentorica Sani Šarič je plesalka in trenerka znane pom pon skupine Ladies ter trenerka slovenske pom pon reprezentance. V čast in ponos nam je, da se bo v letošnjem letu v našem društvu spopadla z izzivom učenja in vodenja otroške skupine Mini frkljice. Sani o svojih puncah že po nekaj treningih pove, da so zelo pridne in pripravljene na delo.

Lina Bravničar je gimnazijska maturantka in nekdanja Frklja. Svoje plesno znanje je pilila na Umetniški gimnaziji, smer ples, v Ljubljani. Prevezela je naše najmlajše plesalce skupine Cici frkljice, ki jih želi naučiti osnov pom pona, v njih vzbuditi veselje do plesa ter z njimi uspešno nastopati na prireditvih in tekmovanjih. V naši najmlajši skupini pa najdemo tudi edina predstavnika močnejšega spola. Bravo, fanta...

Končno lahko za plesno sekcijo društva oznanimo, da smo po novem »ljudje«. Pridružil se nam je mentor tehnike plesa, Damaas-Mithras Thijs, ki bo enkrat tedensko vodil Frkljice in Frklje. Svoje baletno izobraževanje je Damaas zaključil v Belgiji in je nosilec številnih glavnih baletnih vlog in nagrad. Je redni profesor na Srednji baletni šoli v Ljubljani. Delo s skupinama, ki se ne ukvarjata z baletom, je zanj še poseben izziv. Dekleta pa hitro dodajo, da je izredno simpatičen.

Začetek plesne sezone je tako odprt. Vsem našim plesalcem želimo uspešno treniranje, mentorjem pa trdo in debelo kožo.

Irena B. Gantar in Janja Trope,
ŠD Škofljica

Log in or create an account