log in

Zgodovina 2008

ZLATE IN MINI FRKLJICE BLESTELE NA DRŽAVNEM PRVENSTVU

  • dp1
  • dp2
  • dp3
    

V soboto, 5.4.2008, smo se odpravili v Pivko, kjer smo imeli verjetno najpomembnejšo tekmo letos, Državno prvenstvo Slovenije v pom ponu in navijaštvu. Dobili smo se zjutraj na parkirišču pred OŠ Škofljica, kjer nas je že čakal avtobus, ki nas je odpeljal proti Pivki. Vožnja je minila neverjetno hitro, še zaspati nismo utegnili pa smo že bili na prizorišču tekmovanja. Vzeli smo drese ter cofe in se odšli prijavit. Dodelili so nam učilnico številka 3. Pravljična in srečna številka.

Takoj po prijavi smo odšli na kosilo, da se okrepčamo pred pomembno tekmo. Nato smo odšli v učilnico, se preoblekli v drese in se ogreli, kajti čakal nas je že uradni trening. Po treningu je sledila otvoritev, z mimohodom in slovensko himno se je tekmovanje pričelo. Pom pon skupine in pom pari smo tekmovali kot zadnji. Najprej so se predstavile otroške pom pon skupine, kjer za ŠD Škofljica tekmujeta dve skupini. Kot prve so tekmovale Mini frkljice. Punce in fanta so pokazali, kaj so se naučili, in dvorano dvignili na noge. Kot zadnje v kategoriji otroških pom pon skupin  so svoj znanje pokazale Zlate frkljice. Tudi one so požele bučen aplavz in za obe skupini lahko rečem, da je bil to njihov najboljši nastop.

V naslednji kategoriji mladinskih pom pon skupin so se predstavile Frkljice, ki so z energično točko požele vzklike občinstva.

Nato so prišli na vrsto pom pari. ŠD Škofljica je imela med otroškimi pom pari 5 parov, med članskimi pa enega. Punce in fant so bili na drugi letošnji tekmi veliko bolje pripravljeni, kot na prvi, na Škofljici. Domača tekma je bila namreč prva, kjer so pred sodniki stali sami, brez opore skupine in brez možnosti, da se napake skrijejo.

Po parih je sledil premor, ki so nam ga krajšali domačini z raznimi plesnimi točkami. Po premoru pa smo končno dočakali razglasitev. V kategoriji otroških pom pon skupin so Zlate frkljice osvojile 4. mesto, Mini frkljice pa 3. mesto. Poleg tega smo bili deležni še pohvale glavnega sodnika, da smo močno napredovali od tekme na Škofljici in naj gremo kar tako naprej. V kategoriji mladinskih pom pon skupin so Frkljice osvojile 4. mesto. Tudi one za tretjim mestom zaostajajo vedno manj. Otroški pom pari so si mesta razdelili takole: par Nika Fink, Tjaša Novak 7. mesto, par Pina Maksimovič,Ula Ovčar 6. mesto, par Liza Repar,Urša Menard 5. mesto, par Erna Štrumbelj, Katja Kovačič 4. mesto. Pokal in medalji za tretje mesto pa sta osvojila mešani par Peter Etling in Sara Ivanov. Med članskimi pom pari sva s Kristino osvojili drugo mesto.

Domov smo prinesli kar 3 pokale, zato nismo bili razočarani, tudi sodniki so nas pohvalili za napredek, tako da bomo drugo leto poskušali biti še boljši.

Velja tudi omeniti, da je svoj krst med sodniki prestala tudi naša Irena Balažic Gantar, ki je medtem opravila sodniški izpit.

Za konec le še povabilo na našo tradicionalno rokometno-plesno srečanje, ki bo 31.5.2008, kjer bomo plesalci predstavili vse letošnje plesne točke. Lepo vabljeni.

Janja Trope, Zlate in Mini frkljice

Log in or create an account