log in

Zgodovina 2008

Odprto prvenstvo Škofljice

  • DSC00295
  • DSC00299
  • DSC02350
  • IMG_0246
  • prve 1
  • slika1
  • slika2
  • slika3.1
  • slika4

V nedeljo, 9. 3. 2008, smo dočakali prvo letošnjo tekmo in tudi prvo plesno tekmo, ki se je odvijala v novi športni dvorani na Škofljici. Plesalke in plesalci ŠD Škofljica smo nastopili v kar štirih različnih kategorijah – otroške in mladinske plesne skupine ter v otroških in članskih pom parih.

Najprej smo se preoblekli v drese in se odpravili na uradni trening. Po treningu smo se dobili v plesni dvorani, kjer so nas mamice plesalk namazale, da smo na odru lepo izgledale. Vsem mamicam se za pomoč zahvaljujemo, saj bi brez vas mazanje plesalk trajalo mnogo dlje.

Ko smo bili vsi namazani, smo še malo potrenirali, se ogreli in odšli v dvorano, kjer smo počakali na svoj nastop. Po nastopu klovnese smo bile na vrsti otroške plesne skupine. Druge v kategoriji so nastopile Zlate frkljice, kmalu za njimi pa so z nastopom opravile še Mini frkljice. Obe skupini sta pokazali, da se tekmovanj ne bojita, le še privaditi se bo potrebno na tekmovalni ritem. Za otoškimi skupina so sledile mladinske plesne skupine. Frkljice so pokazale, da niso od muh in da bodo kmalu začele mešati štrene tudi najboljšim skupinam.

Sledili so otroški pom pari, kjer smo imeli med enajstimi otroškimi pari kar devet domačih. Nekatere punce je izdala trema, druge so bile odlične. Velja še omeniti, da smo imeli tudi mešan par s Petrom in Saro, ki sta bila izvrstna. Otroškim so sledili članski pom pari, kjer sva se na vse ali nič borili Kristina in jaz.

Med odmori so se nam predstavile Frklje in čedalje boljše 30+, ki so navdušile. Vili Resnik jih je med krajšanjem premora povabil celo na snemanje videospota. Nato smo prišli do zaključka tekmovanja – razglasitve. V kategoriji otroških plesnih skupin so Zlate frkljice zasedle 5. mesto, Mini frkljice so bile četrte. Med mladinskimi plesnimi skupinami so Frkljice osvojile 4. mesto. Otroški pom pari so si mesta razdelili takole: Ana Filej in Klara Tomažič sta bili enajsti, Manca Cigale in Ines Marjetič deseti, Ervina Aldžič in Katarina Murn deveti, Nika Fink in Tjaša Novak osmi, Tadeja Lunar in Ula Ovčar sedmi, četrto mesto so si priplesali trije pari; Urša  Menard in Liza Repar,  Sara Ivanov in Peter Etling, Monika Kraškovic in Nika Zupančič. Pokal za tretje mesto pa je osvojil par Katja Kovačič in Erna Štrumbelj. Med članskimi pari sva si s Kristino priborili drugo mesto.

Zahvaljujemo se vsem navijačem in staršem, ki so prišli in spodbujali plesalke in plesalce. Naslednja tekma nas že čaka, in sicer Državno prvenstvo Slovenije, ki bo 5. 4. 2008 v Pivki.

Janja Trope,
mentorica Mini in Zlatih frkljic

Log in or create an account