log in

Zgodovina 2018

Svetovno mladinsko prvenstvo 2018

Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Konec mesca aprila se je šest plesalk našega kluba ŠKD Frklje, Maja Lenič, Lana Zajc, Teja Lasič, Petra Trapečar, Hana Repar in Maša Merc ter naša trenerka in selektorica Nastja Šturm Pirc udeležila mladinskega svetovnega prvenstva v navijaškem cheer plesu na Floridi v Ameriki, v mestu Orlando.

Dekleta so se po pristanku v Ameriki najprej nastanila, spoznala manjši utrip mesteca, potem pa kaj kmalu pričela s številnimi pripravami in treningi. Zatem je sledila še uradna predstavitev pred sodniki in na tisto pomembno sredo popoldne smo že čakali na finalni nastop. V šoli, v enem izmed razredov, z dovoljenjem ravnatelja in ob prisotnosti g. župana, Ivana Jordana, se je zbralo preko 50 plesalk, soplesalk in trenerk, kjer smo se gnetli po blazinah in stolih, vihrali z zastavami, stiskali pesti in trepetali za naše punce. Da jim ponesemo tja čez vso podporo, ponos, še malo športne sreče in veliko dobre energije …

Najlepša stvar, ki se je bom spomnila ob spominu na svetovno prvenstvo v Ameriki je ta, ko stopiš na oder kjer nastopajo najboljši plesalci na svetu. Neverjeten trenutek, ko stojiš na tem odru, slišiš ogromno množico in čakaš na začetek glasbe ... Nato pa odplešeš boljše kot kadarkoli prej, plešeš z  vsem srcem in z vsem, kar premoreš. Potrudiš se za ekipo, za to kar predstavljaš, našo Slovenijo, in na koncu tudi samo zase - to je to in bolje ne bi moglo biti (Maša Merc).

Vse slike in vsaka po svoje me bo za vedno spomnila na to, kako zelo smo se tekmovalke povezale med seboj, stkale nova prijateljstva in imele poleg tega tudi ves čas neskončno podporo najbližjih. Z eno besedo, bilo je čarobno (Petra Trapečar).

Nikoli ne bom pozabila trenutka, preden smo stopile na oder, kjer so sekunde trajale celo večnost. Čutila sem povezanost, zaupanje, tudi strah ... Kljub strahu je to bil neprecenljiv občutek. Ognjemet je bil čaroben, vsi pogovori in smešne teme, ki smo jih predelale skozi te dni. Potem moj prvi let z letalom in vstop v dvorano, ki smo jo sedem mesecev gledale samo na sliki in jo zdaj končno doživele tudi v živo. Skratka, najboljši izlet in tekma z najboljšimi puncami (Maja Lenič).

Tekmovanja v Ameriko se bom za vedno spominjala po cheer navijaškem vzdušju, ki je možen samo tam, po najboljšem »filingu« med plesanjem, ko veš, da si dala vse od sebe, še najbolj pa po super puncah in čudoviti reprezentančni skupini (Hana Repar).
                            
V najmočnejši in najštevilčnejši kategoriji na mladinskem svetovnem prvenstvu so si naše punce z reprezentanco priplesale noro odlično 4. mesto. To je do sedaj najvišji rezultat cheer plesnih skupin, zato smo na naše punce še posebej ponosne in jim kličemo, da je osvojeno 4. Mesto za nas vredno kot zlato.

Čestitke še enkrat vsej reprezentančni ekipi in selektorici!

  • IMG-0745
  • IMG-0829
  • IMG-0835
  • IMG_0487
  • IMG_0496
  • IMG_8079
  • amerika
  • amerika1
  • amerika2


Besedilo: Irena Balažic, ŠKD Frklje
Slike: Nastja Šturm Pirc

Nazadnje urejano naPonedeljek, 24 September 2018 09:52
Prijavite se za komentiranje

Log in or create an account