log in

Zgodovina 2015

Občni zbor ŠD Škofljica

Oceni ta prispevek
(0 glasov)

POROČILO ZA PLESNO SEKCIJO 2014

V plesni sekcije ŠD je bilo v letu 2014 vključenih 83 plesalk, in sicer v petih plesnih skupinah. Najmlajša otroška skupina so Cici frkljice (Irena Balažic), zatem otroška skupina Mini frkljice (Tjaša Flis), mlajša mladinska skupina so Star frkljice (Lina Bravničar). Sledi starejša mladinska skupina Frkljice (Nastja Šturm) ter članska plesna skupina Frklje (Vesna Požar). V plesno-tekmovalnem delu sekcije tako zajemamo plesalke od 3. razreda OŠ pa vse do 4. letnika fakultete. V plesni sekciji deluje še ena rekreacijska skupina 30+ (Sani Julević) s 16 plesalkami.

Naše skupine so tekmovale v kategoriji pom pon skupin in pom parih na domačih tekmah zveze ZNPS, tekmah ŠK ter pokalnih tekmah CZS.

V pretekli sezoni so si plesalke ŠD Škofljica tako priplesale:

- enkrat 9. mesto (Mini frkljice);
- enkrat 8. mesto (pom par Urška Padar/Lili Zupančič);
- štirikrat 6. mesto (skupina Frkljice, skupina Frklje, pom par Urša Balent/Kristina Etling, pom par Tjaša Novak/Eva Kolenc);
- enkrat 5. mesto (Star Frkljice);
- dvakrat 4. mesto (skupina Mini frkljice, pom par Urška Padar/Lili Zupančič);
- dvakrat 3. mesto (skupina Mini frkljice, pom par Hana Tome/Eva Vezočnik);
- štirikrat 2. mesto (skupina Frklje, skupina Star frkljice);
- sedemkrat 1. mesto (pom par Tjaša Božič/Pia Mačerol, skupina Frkljice, skupina Frklje, pom par par Urša Balent/Kristina Etling, pom par Hana Tome/Eva Vezočnik).

V sezoni 2014 se naše skupine zaradi oddaljenosti in posledično zaradi previsokih stroškov niso udeležile EP v Manchestru. So se pa zato v začetku junija 2014 odpravile na »staro« tekmovalno mesto, Bottrop v Nemčiji, in se udeležile tim. 21. Elite cheerleading tekmovanja. Mladinke Frkljice so si priplesale 6. mesto v hip hopu ter 3. mesto v pom ponu. Otroška skupina Star frkljice pa je zasedla dvakrat 1. mesto, v hip hopu ter v pom ponu.

Tudi za tekočo sezono smo si v plesni sekciji ŠD Škofljica že začrtali tekmovanja tako v skupinskih formacijah kot v dvojicah ter v pom pon, hip hopu in show kategorijah;

-    Ljubljana Open 2015, Gimnazija Bežigrad, 8. 3. 2015;
-    SLO Cheer open 2015, Hala Tivoli Ljubljani, 23., 24. 5. 2015;
-    DP 2015 v navijaštvu in pom ponu, v organizaciji s Hrvaško, Čakovec, 9. 5. 2015.

Naša največja želja pa je tudi letos udeležiti se EP, ki bo tokrat na Hrvaškem v Zadru, 27. in 28. 6. 2015.

Ob zaključku gre seveda največja zahvala vsem staršem plesalk, ki jih redno in vztrajno vozijo na treninge ter jih spremljajo in spodbujajo na tekmovanjih doma in v tujini. Izredna pohvala pa je namenjena tudi vsem našim plesalkam, ki vsakodnevno kažejo vztrajnost in voljo do plesnega treniranja. Vse te punce so glavni razlog, da še vedno vztrajamo in se trudimo z njimi njihove mentorice.
         
Irena Balažic,
plesna sekcija ŠD Škofljica

Nazadnje urejano naTorek, 31 Marec 2015 09:45
Prijavite se za komentiranje

Log in or create an account