log in

Zgodovina 2014

Rezultati - Elite Championship Nemčija 2014

Oceni ta prispevek
(0 glasov)

V začetku meseca junija je nemško mestece Bottrop, natančneje Movie park, gostilo 11. ELITE tekmovanje v pom ponu in navijaštvu, ki predstavlja največji evropski pokalni dogodek, na katerem se je letos srečalo več kot 4000 tekmovalcev iz desetih evropskih držav.

Tudi naši dve skupini, Star frkljice in Frkljice, so že težko dočakale četrtek zvečer, da so lahko krenile na dolgo nočno pot z avtobusom. Ki pa je nepričakovano hitro minila in že smo vlekli kovčke in športne torbe po super hotelu. Po petkovem »šopingu« je sledil še večerni trening v parku in obvezno zgodnje spanje.

Slike si že lahko ogledate v GALERIJI.

 Naše nastope pa si lahko poiščete na tej povezavi:

- peewee frestayle in peewee hip hop Star Frkljice
- junior freestayle in junior hip hop Frkljice

  • Junior_freestayle
  • Junior_hip_hop
  • Peewee_frestayle
  • Peewee_hip_hop

V soboto je šlo zares prvič. V popoldanskem času so najprej nastopile Star frkljice, v večernih urah so prišle na vrsto Frkljice. In že smo se prvič veselili. Mladinke Frkljice so se uvrstile v finale, otroška skupina Star frkljice pa je dosegla najvišjo stopničko, 1. mesto. V parku pred hotelom se je odvijal sladki piknik še v rahlo noč. Čarobno!  

V nedeljo je šlo zares drugič. Nervozno smo komaj dočakali finalni nastop Frkljic, ki so bile po 4. mestu v polfinalu odločene, da tokrat napadejo stopničke. In so napadle … nastop jim je uspel. In že smo se veselili drugič, Frkljice so zasedle 3. mesto. Veselje in slavje se je odvijalo po parku in nadaljevalo na avtobusu na poti domov. In izpolnjena obljuba Nastje za prosti pad ter izpolnjena želja po hitri hrani na poti domov. Nepozabno!

V »prostem času« so naše plesalke uživale v zabaviščnem parku, kjer so se drzno spuščale z vlakci, vrtele z ogromnimi vrtavkami ter padale z višin. Nagrada za celoletni trud in uspeh na tekmovanju. Zaslužena!
 
Ob koncu vsa zahvala plesalkam za prikazano voljo in trud, mentoricama Lini Bravničar in Nastji Šturm za odlične koreografije in pripravo plesalk ter seveda našim staršem za zaupanje in vso podporo. Letošnje tekmovanje v tujini je tudi tokrat ponudilo priložnost, da so se med seboj pomerile odlične evropske ekipe. Naše plesalke pa še dodajajo: »Da so si nas le dobro zapomnili …«

Irena Balažic,
plesna sekcija ŠD Škofljica

Prijavite se za komentiranje

Log in or create an account