log in

Zgodovina 2013

POROČILO PLESNE SEKCIJE ŠD ŠKOFLJICA ZA LETO 2013

  • star

V plesni sekcije ŠD je bilo v letu 2013 vključenih okoli 90 plesalk, in sicer v šestih plesnih skupinah; v štirih tekmovalnih ter dveh rekreacijskih skupinah. Najmlajše plesalke so združene v treh otroških skupinah. Najmlajša otroška skupina so Cici frkljice (Irena Balažic), zatem otroška skupina Mini frkljice (Tjaša Flis), starejša otroška skupina so Star frkljice (Lina Bravničar). Sledi mladinska skupina Frkljice (Nastja Šturm) ter članska plesna skupina Frklje (Vesna Požar). V plesno-tekmovalnem delu sekcije tako zajemamo plesalke od 1. razreda OŠ pa vse do 3. letnika fakultete. Najstarejša rekreativna plesna skupina je skupina 30+ (Sani Julevič), v njej jej zbranih 16 plesalk.

Na podlagi predhodno zastavljenih ciljev lahko za sezono 2012/2013 zagotovimo, da smo bili pri doseganju ciljev uspešni:

 1. Naše skupine so tekmovale v kategoriji pom pon skupin in pom parih na domačih tleh oz. na tekmah zveze ZNPS,  tekmah ŠKL ter pokalni tekmi CZS.

V pretekli sezoni so si plesalke ŠD Škofljica tako priplesale:
- enkrat 11. mesto (Mini frkljice);
- enkrat 7. mesto (pom par Tjaša Božič/Pia Mačerol);
- dvakrat 6. mesto (pom par Maruša Ahčin/Patricija Gajič, Frklje);
- enkrat 5. mesto (Frkljice);
- trikrat 4. mesto (Star frkljice, Mini frkljice);
- dvakrat 3. mesto (Star frkljice, pom par Maruša Ahčin/Patricija Gajič);
- trikrat 2. mesto (Frklje pom, Star frkljice, Frkljice);
- osemkrat 1. mesto (Frklje pom, Star frkljice, Frkljice, pom par Tjaša Božič/Pia Mačerol, pom par Maruša Ahčin/Patricija Gajič, pom par Eva Kolenc/Nika Novak).

2. Naše skupine so se tretjič uvrstile na EVROPSKO PRVENSTVO navijaških in pom pon skupin, Italija, Rimini, konec junija 2013.
V otroški kategoriji so 5. mesto osvojile Mini frkljice, v kategoriji mladinskih ekip so si 9. mesto priplesale Frkljice.

Naše skupine so se tudi na tretjem evropskem prvenstvu uvrščale proti vrhu posameznih kategorij in s svojimi nastopi več kot dostojno zastopale tako domač kraj kot državo in dokazale, da so kos drugim evropskim ekipam.

3. Že šestič zapored smo organizirali plesno tekmovanje v domači dvorani, in sicer Državno prvenstvo za navijaške in pom pon skupine, 19. 5. 2013.

4. S svojimi plesnimi točkami smo sodelovali na vseh pomembnih prireditvah v občini in izven nje ter na tekmah naših rokometašev.


5. Tudi sezono 2013/14 smo v plesni sekciji ŠD Škofljica začrtali tri glavne cilje:

- tekmovati v skupinskih formacijah in v dvojicah v vseh starostnih skupinah na tekmah   ZNPS, ŠKL ter na pokalnih tekmovanjih doma:
•    22. 3. 2014, Ljubljana Open, Ljubljana,
•    24., 25. 5. 2014, - SLO Cheer open, Maribor.

- organizirati že sedmo državno tekmovanje v navijaštvu in pom ponu v domači dvorani (11. maj 2014);

- se ponovno udeležiti tekmovanja v tujini; na Evropsko prvenstvo, ki bo tudi letos v Angliji (28., 29. 6. 2014) ali pa na pokalno prvenstvo v Nemčiji, Botrrop  (7., 8. 6. 2014).

Ob zaključku poročila gre seveda največja zahvala vsem staršem plesalk, ki jih redno in vztrajno vozijo na vse treninge in spremljajo in spodbujajo na tekmovanjih, donatorjem, ki so nam olajšali izpeljavo minule plesne sezone. Izredna pohvala pa je namenjena vsem našim plesalkam, ki vsakodnevno kažejo vztrajnost in voljo do plesnega treniranja.


Zapisnik zapisala:
Irena Balažic, vodja plesne sekcije

Log in or create an account