log in

Zgodovina 2013

EVROPSKO PRVENSTVO V NAVIJAŠTVU IN POM PON PLESU – ITALIJA 2013

Prvi vikend v juniju je v italijanskem obmorskem mestecu Riminiju potekalo Evropsko prvenstvo v navijaštvu in pom pon plesu. Za naša dekleta je bilo to drugo EP in vedela so, kam gredo in kaj jih čaka. Ob petkovem prihodu v Rimini je dekleta zato čakala nagrada društva. Za vztrajne in uspešne priprave na tekmovanje so si zaslužile ogled Delfinarija, kjer so uživale ob vragolijah delfinov in se prav gotovo zabavale tudi ob trenutku, ko je delfin dobesedno »zalil« njihove mentorice.

Galerija EP Italija 2013

Na sobotno jutro se je začelo zares. Najprej so nastopile otroške pom pon skupine, kjer so naše Star frkljice z odličnim nastopom osvojile 5. mesto. Takoj za njimi, na 6. mesto, so se uvrstile Zajčice iz Prad pri Kopru, med članskimi ekipami pa so si 4. mesto priplesale Pike iz Pivke. Nedelja je pripadla mladinskim ekipam; v kategoriji pom pon plesa so naše Frkljice dosegle 9. mesto. Omenjene štiri skupine so bile tudi edine slovenske predstavnice v plesnem delu. In tudi letos smo lahko z občudovanjem spremljali, kako so se za najboljša mesta borile plesne ekipe Poljske in Rusije.  

 Na prvenstvu sredi Italije smo bile tudi letos izredno vesele staršev Star frkljic, ki so glasno in vneto navijali za vse slovenske tekmovalce. Zelo počaščene smo bile tudi ob obisku župana, g. Ivana Jordana, ravnatelja šole, g. Romana Brunška, ter predsednika ZNPS, g. Milana Kneza, ki so nas bodrili v soboto in nedeljo. Vsem skupaj zato še enkrat prav lepa hvala za vso opravljeno pot v Italijo in za vso spodbudo na tekmovanju. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo tudi vsem staršem tekmovalk za zaupanje v naše varstvo ter za vso podporo pri odhodu na tekmovanje v Italijo. Posebna zahvala gre ponovno g. županu, tokrat za pogostitev s picami ob prihodu domov.

Naše plesalke so se poleg lepih spominov na tekmovanje, druženje in morje vrnile tudi z uspehom. Skupaj z mentoricama Lino in Nastjo so ponovno dokazale, da delajo odlično, v pravi smeri in so lahko kos tudi ostalim evropskim ekipam. In z velikim ponosom so zastopale Slovenijo in našo »malo« Škofljico.

Še enkrat iskrene čestitke Star frkljicam in Frkljicam ter Lini in Nastji!

Irena Balažic,
plesna sekcija ŠD Škofljica

Log in or create an account