log in

Zgodovina 2012

EVROPSKO PRVENSTVO V NAVIJAŠTVU IN POM PON PLESU – ITALIJA 2012

  • DSC_0211
  • DSC_0390
  • DSC_0618
  • DSC_0639

 Kar 130 otrok in mladine, trenerjev in mentorjev iz slovenskih pom pon ali navijaških društev je v začetku meseca julija potovalo v Italijo. A ne na počitnice, temveč na letošnje Evropsko prvenstvo, že 17. po vrsti, ki je potekalo v italijanskem obmorskem mestu Riccione, blizu Riminija. Slovenijo so na tekmovanju zastopali tekmovalci iz društev ŠD Cvetka Golarja, ŠD Škofljica, ŠD Pike, ŠD Flip Piran in ŠD Cheerleader Smart.

galerija

Že prvi dan se je za otroške kategorije odvil Sunshine Cup 2012, ki je prav tako privabil mnogo malih tekmovalcev iz cele Evrope. V kategoriji »sončkov« pod 13 leti se je v konkurenci kar trinajstih skupin najvišje uvrstila naša skupina Star frkljice, in sicer na odlično 4. mesto. Sedmo mesto je pripadlo Pikicam iz ŠD Pike, 11. mesto pa našim Mini frkljicam.

Zatem je sledil tudi uradni del Evropskega tekmovanja. Nastopile so mladinske in naslednji dan tudi članske plesne skupine. V mladinski kategoriji so med štirinajstimi skupinami 7. mesto zasedle Frkljice, med članskimi pa je med šestnajstimi skupinami 13. mesto pripadlo Frkljam. Obe naši ekipi sta bili tudi edini predstavnici Slovenije v plesnem delu. Kot nekaj zadnjih let smo z občudovanjem spremljali, kako so se tudi tokrat za prva mesta borile plesne in navijaške ekipe Finske, Poljske in Rusije. 

Na prvenstvu sredi Italije smo bili zelo veseli tudi staršev Mini frkljic, ki so glasno in vneto navijali za vse naše plesne skupine. Zelo počaščeni smo bili tudi ob obisku župana, g. Ivana Jordana, ki nas je bodril v nedeljo. Na prvenstvu smo bili deležni tudi nastopa skupine 30+, ki je kot vedno navdušila dvorano. Vsem omenjenim še enkrat prav lepa hvala za vso opravljeno pot v Italijo in vso spodbudo na tekmovanju. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo tudi staršem plesalk za zaupanje v naše varstvo ter za razumevanje in omogočenje odhoda na tekmo v tujino v teh težkih časih.

Vse naše štiri plesne skupine so se z lepimi spomini na tekmovanje, na kratke počitnice ob morju ter z novimi odličnimi uspehi vrnile domov. Ponovno smo si dokazali, da smo v delu s plesalkami na pravi poti, da se lahko z dvignjeno glavo kosamo z vsemi velikimi evropskimi mesti kot so Moskva, Helsinki, Manchester ali Varšava ter tako s ponosom zastopamo barve naše Slovenije in naše Škofljice.

Vse čestitke plesalkam, njihovim mentoricam in spremljevalkam!

Irena Balažic,
plesna sekcija ŠD Škofljica

Log in or create an account