log in

Zgodovina 2012

10-LETNICA PLESNE SEKCIJE ŠD ŠKOFLJICA

  • _MG_5153
  • _MG_5647
  • _MG_5651
  • _MG_5652
  • _MG_5670

Jubileji so vedno priložnost za pogled nazaj, v preteklost, na minulo delo. Predvsem pa so jubileji vzpodbuda za naprej, za načrtovanje prihodnosti. V sezoni 2001/02 so se Športnemu društvu Škofljica pridružile plesalke, zato je bilo po desetih letih pravi čas za postanek in premislek o preteklosti. O prihodnosti pa so govorile skupine mladih plesalk, ki danes plešejo v plesnih skupinah.

Na prireditvi, 13. 6. 2012, smo se tako skupaj s plesalkami, nagrajenci, povabljenimi, mentoricami, starši plesalk ter obiskovalci spominjali preteklih deset let in se zahvalili posameznikom za podporo, pomoč in sodelovanje. Priznanja smo predali nekdanjemu predsedniku ŠD Škofljica in nekdanjemu županu, Boštjanu Riglerju, predsedniku ŠD Škofljica, Janezu Ruglju z vsemi dejavnimi člani društva, županu Škofljice, Ivanu Jordanu, nekdanjemu županu, Jožetu Jurkoviču, nekdanji ravnateljici šole, Jadvigi Avsenak, sedanjemu ravnatelju šole, Romanu Brunšku, predsedniku zveze ZNPS, Milanu Knezu, nekdanjima mentoricama skupin, Janji Rebolj in Vesni Kobal, sedanjim mentoricam skupin, Tjaši Flis, Vesni Požar, Lini Bravničar, Sani Julevič, Nastji Šturm, plesalki od ustanovitve sekcije, Kristini Etling, urejevalcu plesne spletne strani, Iztoku Balažicu, idejni vodji 30+, Mateji Pangerc, Stanki Rigler, predsedniku ECA, Vojku Korošcu, ter Gasilski zvezi Škofljica.

Na prireditvi smo se javno zahvalili tudi vsem mamicam in očkom, ki so nam kdaj koli priskočili na pomoč in pripomogli k našemu razvoju, še posebej Andreji Knez, Marku Rotarju, Miranu Stražišarju, Bernardi Gradišar, Andreji Laznik, Gabrijeli Stojanovič, Ireni Fakin, Romani Rupar, Mihi Brkinjaču ter šivilji Jožici Blažon za vse čudovite drese naših skupin.

Scenarij in zamisel prireditve je bilo delo Irena Balažic, za umetniški del  prireditve pa so poskrbele plesalke in mentorice ŠD Škofljica. Predstavile so se vse naše plesne skupine, tudi plesni krožek domače šole. Za presenečenje se je vabilu na nastop odzval velik del plesalk prve zasedbe Frkelj, ki so zaplesale dve plesni točki iz leta 2005, mladinke Frkljice pa so »obudile« tudi zmagovalno koreografijo Frkelj iz Nemčije 2005. Starejših koreografij so se spominjale tudi vse ostale skupine, skupini 30+ pa se je ob prvi koreografiji pridružila celotna prva zasedba iz leta 2006. Ob koncu je, kot se za praznovanja spodobi, sledila velika torta s plesalko in svečkami.

Prireditev ob 10-letnici so nam tako olajšali, olepšali in omogočili: Občina Škofljica, OŠ in vrtec Škofljica, Pekarna Pečjak z veliko, slavnostno in slastno torto, Repar Elektronika d.o.o., Blackblox iz Škofljice z novimi majicami, Cvetličarni Marjetica iz Škofljice s cvetlicami in šopkom, Looxis 3MA d.o.o. iz Ljubljane s priznanji nagrajencem. Posebna zahvala je namenjena tudi Stanki Rigler in Metki Debevec za pogostitev ter Zdravku Igličarju, Anžetu Hrovatu in Aljažu Lešku za pripravo prostora. Prireditev je prijetno povezovala Sabina Gosenica.

Za zaključek le še misel vodje in začetnice plesne sekcije ŠD Škofljica, Irene Balažic:

»Ko sem razmišljala, kaj in kako predstaviti v scenariju naših prvih deset let, mi je bilo ob spominu in vračanju nazaj prav prijetno. In takrat na začetku, nam je bilo važno le to, da nas nekdo obleče v nove drese, kupi cofe in da lahko pričnemo s tekmovanji. Odgovornost je prišla kasneje, mnogo kasneje in je z vsakim letom večja.»

Če ste prireditev tokrat zamudili, vas ponovno povabimo ob naši 15-letnici.

Plesna sekcija ŠD Škofljica

Log in or create an account