log in

Zgodovina 2010

FRKLJE TRENIRALE POD VODSTVOM AMERIŠKIH INŠTRUKTORIC

  • UDA Camp
  • UDA Camp1
  • UDA Camp2

V Novi Gorici je 12. in 13.12.2009 potekal prvi UDA Danc camp pri nas. Udeležilo se ga je veliko plesalk in cele Slovenije, tudi Frklje in Frkljice. Ure so vodile tri priznane ameriške inštruktorice, ki so nam pokazale osnove pom pon-a ter hip hop-a in jazz-a v pom plesu. 

V soboto zjutraj smo se Frklje dobile na bencinski črpalki in skupaj odšle proti Novi Gorici. Ob 10.00 smo začeli s treniranjem. Bilo je kar naporno, saj smo do 18.00 imele le eno uro za kosilo ostalo so bili treningi – tehnika, skoki, raztezanje… Imeli smo tudi class pom pon-a in jazz-a, kjer smo se učile koreografijo, ki so jo naredile inštruktorice.

Po večerji smo hitro skočile pod leden tuš, saj je hitro zmanjkalo tople vode. Nato smo odigrale še par iger enke, se zavile v spalne vreče in zaspale, saj nas je naslednji dan zopet čakal naporen trening.

V nedeljo smo vstale že okoli pol osmih, spakirale in stvari odnesle v avto, da nam zvečer ni bilo treba. Ko se je začel trening smo vse malo (jambrale-slov. beseda??) saj smo bile  ''polomljene'' od prejšnjega dne. Čakal naj je še class hip hop-a.

Na koncu smo vse skupine pokazale eno od točk, ki smo se jih naučile. Inštruktorice so nam potem povedale kje delamo napake, kaj je dobro in kaj naj popravimo, da bo videti boljše. Nasveti so bili res koristi in so nam bodo zagotovo prišli prav, ko se bomo pripravljale na tekmo.

Po napornem vikendu smo prejele še diplome in bonbončke ter se odpravile proti Ljubljani. Camp je bil res koristen in ko bo zopet naslednji tak v Sloveniji bomo Frklje zagotovo tam.

Janja Trope, Frklja

Log in or create an account