log in

Zgodovina 2009

FRKLJE IN FRKLJICE V NEMČIJI VEČ KOT ODLIČNE

  • Frklje 1
  • Frklje 3
  • FrkljeFrkljice
  • frkljice.3
  • nemcija
  • nemcija1

Še se spomnite, ko smo leta 2005 Frklje prvič odšle na tekmovanje v tujino in osvojile naslov evropskih pokalnih prvakinj? Letos smo se odločile, da zopet odidemo v Nemčijo, kjer so se nam pridružile tudi Frkljice.
V četrtek 28.5.09 zvečer smo se zbrali pred športno dvorano na Škofljici. Po slovesu od najbližjih smo se posedli na avtobus in odšli Bottropu naproti. Da nam ne bi bilo dolgčas smo gledali filme, kmalu pa je na avtobusu nastala tišina, saj smo se počasi zazibali v sladke sanje.
Vožnja je minila neverjetno hitro in dopoldne smo že bili pred hotelom v Dusseldorfu, kjer smo se razdelili  po sobah, se osvežili ter podali v mesto. Nekatere niso občutile utrujenosti in so uživale v nakupovanju, druge so šle nekaj pojest, spet tretje so si ogledovale mesto. Po končani avanturi, smo se s tramvajem odpeljali nazaj v hotel, kjer smo naredili lažji trening nato pa spat, saj nas je naslednji dan čakala tekma, ki je odločala, katerih pet skupin iz vsake kategorije bo v nedeljo dobilo še eno priložnost v finalu.

Zjutraj smo obe skupini že na zajtrku pokazale pripadnost svoji skupini in bile enotno oblečene v trenirke, katere so nas spremljale veš čas tekmovanja. Frklje smo letos v sodelovanju z blagovno znamko NES dobile nove trenirke. Z avtobusom smo odšle proti Movie parku v Bottropu, ki je oddaljeno 40 km od našega hotela, kjer se je odvijalo dvo dnevno tekmovanje. Najprej smo si uredile frizure, make up, oblekle drese in sledil je uradni trening. Počasi nas je že začelo stiskati v želodcu, saj se je tekmovalni nastop bližal vse hitreje.
Frklje in Frkljice smo tekmovale v isti starostni kategoriji. Kot prve so svojo točko odplesale Frkljice. Bile so super. Proti koncu kategorije smo na tekmovalni oder stopile še Frklje. Imele smo nekaj problemov z glasbo, saj nam je kar dvakrat preskočila, vendar se nismo pustile zmesti in smo kot prave profesionalke nadaljevale z našim nastopom ter si prislužile bučen aplavz cele dvorane.
Ker je do razglasitve bilo kar nekaj časa smo se odločile sprostiti na vožnjah z različnimi vlakci ter drugimi adrenalinskimi atrakcijami, nekatere pa nismo izpustile niti prostega pada. Polne adrenalina smo odšle na razglasitve. Poiskale smo si sedeže in stiskale pesti. V naši kategoriji je tekmovalo 14 plesnih skupin. Začeli so od zadaj. 14., 13., 12. mesto… ni našega imena. Pridemo do šestega mesta, to pomeni, da je vsaj ena naša skupina v finalu. In 6. mesto – Frkljice. Škoda, da jim je tako malo zmanjkalo. Frklje pa smo se uvrstile v finalni del tekmovanja, ki je bil naslednji dan. Tako vesele že dolgo nismo bile, kar skakale smo.
Zvečer smo se dobile v eni od sob, kjer smo premlele dogodke preteklega dne. Še vedno nismo dojemale, da smo v finalu. Kmalu smo se odpravile spat, da bi bile čim bolj spočite za finalni nastop, vendar nam je vznemirjenost kratila spanec.
In že je bil D day. Frklje smo odprle tekmovanje v finalu. Imele smo dobre navijače, saj so bile Frkljice  najglasnejše v dvorani. Tokrat je bilo brez zapletov in Frklje smo prikazale polno energije in pozabile na ure in ure treningov, ki smo jih preživele v dvorani. Bilo je vredno. Prislužile smo si bučen aplavz.
Takoj po končanem tekmovanju naše kategorije je sledila razglasitev. Začeli smo pri petem mestu. Nismo me. Trdno se držimo za roke. Četrto mesto. Tudi nismo me. Tooo, imamo pokal, samo ne vemo še kako velik. Tretje mesto. FRKLJE!!!! Jeeeeee, bile smo tako vesele kot da bi zmagale. Skakale smo, se smejale, nekatere so tudi potočile solzo sreče. Vesna je bila tudi zelo vesela in se je kar smejala. Sledilo je seveda slikanje s pokalom. Res lepim pokalom. Izvedel smo tudi, da smo za drugim mestom zaostale za pičle 0.02 točke.
Za ''nagrado'' in obljubo, ki smo jo dale pred finalnim delom, smo šle vse Frklje na prosti pad, ki je visok 60 m in te spusti  proti tlom s hitrostjo 90 km/h.
Kmalu je napočil čas odhoda in povratka v Slovenijo. Pot nazaj je minila zelo hitro. Pred dvorano nas je pričakala Irena s šampanjcem. Otroški za Frkjice in pravi za Frklje. Slikale smo se še z občinsko zastavo in šle domov. Spat.
Na koncu bi se rade zahvalile še vsem našim sponzorjem, ki so nam finančno in blagovno pomagali, da je bila pot na evropsko pokalno prvenstvo v Nemčiji prijetnejša.
Avtoservis Krošelj, Avtošola Brulc d.o.o., Black blokx, Dana d.d., Gostilna Čot, Interspar, Pekarna Pečjak, Robikum, Tikomex, Zavarovalnica Triglav.

Frklja, Janja Trope

Log in or create an account