log in

Zgodovina 2009

DRŽAVNO PRVENSTVO NAVIJAŠKIH IN POM PON SKUPIN, ŠKOFLJICA 2009

  • Frklje1
  • Frkljice
  • Mini Frkljice
  • plus

Lani je Škofljica prvič dobila organizacijo tekme navijaških in pom pon skupin, letos pa smo na Škofljico že pripeljali državno prvenstvo. Na sončno soboto, 4. 4. 2009, so pred domače občinstvom stopile štiri tekmovalne pom pon skupine in pet pom parov.

galerija

 

Kot prve so se nam predstavile otroške pom pon skupine. Najprej so svoje znanje pokazale Cici frkljice, ki imajo v skupini tudi dva fanta. Mini frkljice so zopet blestele in pokazale da so letos zelo napredovale. Sledili so mladinski pom pari. Kot prvi sta se nam predstavili Neža in Petra. Zaradi tehničnih težav sta morali začetek točke ponoviti, vendar ju to ni zmotilo in sta točko dobro odplesali. Nato sta na tekmovalni oder prišli Eva in Nina R. Naslednji par sta bili Karin in Nina S., ki sta prvič tekmovali v kategoriji parov. Kot zadnji par v kategoriji mladinskih pom parov sta se nam predstavili Sara in Katja.

Sledili so članski pom pari, kjer sta se nam predstavila dva para iz Škofljice. Prvi sta bili Kristina in Janja, drugi par sta sestavljali Sara in Urša, tretji par Nina in Sandra na žalost nista tekmovali zaradi poškodbe. Sledili so otroški pom pari. V tej kategoriji sta domače barve branili simpatični Nika in Tjaša. Zatem smo se ponovno vrnili k plesnim skupinam, najprej k mladinskim. Frkljice so točko odplesale s stilom in navdušile navijače. Kot zadnja kategorija so se nam predstavile članice Frklje, ki so z malo drugačno točko zažgale in pokazale, da se bližajo najboljšim.

Nato je sledil zabavni program. Svoje plesno znanje so nam pokazale plesalke skupin Cici in Mini frkljic, Frkljic ter 30+ so s svojim energičnim nastopom zopet navdušile. Nato je pesem odrepala Katana, sledil je nastop T Angels.

 Prišli smo do zaključka prireditve – razglasitve. V otroških pom pon skupinah so Cici frkljice dosegle 4. mesto, Mini frkljice so bile druge. Mladinske Frkljice in članske Frklje so osvojile 3. mesto. Otroški pom par Nika in Tjaša je v močni konkurenci dosegel 3. mesto. Pri mladinskih pom parih sta 4. mesto osvojili Katja in Sara, 3. mesto je pripadlo Evi in Nini R., drugi sta bili Karin in Nina S., zmagali sta Neža in Petra. Pri članskih pom parih sta Urša in Sara odnesli pokal za 3. mesto, Kristina in Janja pa za 2. mesto.

Tekma je bila odlično organizirana in je potekala brez zapletov. Rezultati so bili dobri, seveda pa v našem društvu strmimo k višjim mestom. Letos se bodo Frklje in Frkljice pomerile tudi v Evropi, saj konec maja odhajajo v Bottrop, v Nemčijo, na evropsko pokalno prvenstvo, kjer so Frklje leta 2005 že zmagale.

Državno prvenstvo v pom ponu in navijaštvu je uspelo tudi zaradi vas: Občina Škofljica, SLS Občinski odbor Škofljica, OŠ in vrtec Škofljica, Deta & CO d.o.o., Tobačna Grosist d.o.o., Pivovarna Union d.d., ARTS d.o.o., 3D Stražišar d.o.o., Šilc d.o.o., Gostilna Čot, Cvetličarna Marjetica, R.C. Royal club d.o.o., Avtoprevoznik Ozmec Jože, s.p., KZM - Grafika, d.o.o., OGV d.o.o., Avant – Geo geodetske storitve, Tomos Koper, Repar Elektronika d.o.o., DARS, Zavarovalnica Triglav, Apollo plus d.o.o., Avtošola Brulc d.o.o., Depent d.o.o., Robikum d.o.o., Avtoservis Krošelj Aleš s.p., Inoteh, d.o.o., Žolna šport,

Tobos d.o.o., Mesarstvo Blatnik.

Hvala vam. 

Janja Trope

Log in or create an account