log in

Zgodovina 2008

NA EVROPSKEM PRVENSTVU TUDI ŠD ŠKOFLJICA

  • 30
  • Kristina
  • ZUO_0064

V začetku meseca julija, natančneje 5. in. 6., je v Ljubljani potekalo 13. Evropsko prvenstvo navijaških in pom pon skupin iz trinajstih evropskih držav. Tudi ŠD Škofljica je prispevalo svoj delež. Sicer nismo imeli nobene tekmujoče skupine, smo pa imeli številne prostovoljce in nastopajoče v revialnem delu prvenstva.

Prostovoljci, ki so pomagali pri organizaciji prvenstva, spremstvu skupin iz letališča do hotela, deljenju vstopnih zapestnic, deljenju hrane in pijače ter pri mnogih drugih delih, so bili tudi iz ŠD Škofljica. Tudi Frklje in Frkljice smo pomagale pri otvoritvi prvenstva z nošenjem tabel z napisom sodelujoče države. Po mimohodu so nastopile otroške skupine iz vse Slovenije, ki so bile združene v eno veliko skupino z istim plesom. Sodelovale so tudi naše Mini in Zlate frkljice. Skupinski nastop je bil res paša za oči, saj so otroci navdušili s svojim nastopom.

In tako se je tekmovanje začelo. Najprej so tekmovale akrobatske in navijaške skupine. Med odmorom smo nastopile tudi Frklje in Frkljice s svojim revialnim nastopom. Poznalo se je, da so že počitnice, saj nas je bilo le sedem. Toda zato nismo čisto nič manj zažgale. Prejele smo bučen aplavz polne dvorane Tivolija.

S tem pa se pojavljanje članov ŠD Škofljica ne konča. Ker skoraj nobena prireditev več ne mine brez njih, so tudi tokrat zažgale 30+. Energična točka s pridihom pom pona enostavno nobenega ne pusti ravnodušnega.

Evropsko prvenstvo je vsekakor dobra promocija slovenskega plesa in mislim, da so se organizatorji zelo potrudili.

Janja Trope

Log in or create an account