log in

Zgodovina 2007

NOVOLETNI CHEERLEADING 2006

  • Kakozanimivo
  • Kristina
  • Latino
  • Nina
  • Popazi_drzo
  • Solo_Tjasa
  • fajn
  • frklje
  • pruckami

Prvič smo se na nastop odpravile prav vse plesne skupine ŠD Škofljica: Zvezdice, Frkljice, Frklje in 30+. Na Gimnaziji Bežigrad v Ljubljani je v soboto, 16.12., potekala plesna revija Novoletni Cheerleading, ki je nekakšna kvalifikacija za državno prvenstvo. Generalko na prizorišču nastopa je uspelo narediti le najmlajši skupini, ostale smo bile prepozne. Direktor zveze ZNPS, v kateri tekmujemo že šesto leto (tudi v okviru ŠKL), je odprl začetek prireditve. Letos smo bile še posebej prijetno presenečene, saj so bili sponzorji revije zelo radodarni in so nam pripravili veliko sladkih pozornosti.

Kot prve iz našega društva so nastopile Zvezdice. Odplesale so mnogo bolje kot na generalki. To je bila tudi ena izmed boljših izvedb nadebudnih plesalk. Kmalu za njimi so nastopile Frkljice. Mladinke so svojo nalogo opravile več kot odlično in so bile vidno zadovoljne s svojim nastopom. Nato je sledil nastop skupine 30+. Punce so enostavno zažgale. Take podpore občinstva in aplavza ni bila deležna nobena druga skupina. Kaj pa vemo, mogoče pa so naše plesalke dale povod za začetek nove kategorije…

V paru sta se predstavili tudi Kristina Etling in Sara Narobe. Kot zadnje na reviji smo nastopile Frklje. S pručkami smo bile prav nekaj posebnega. Začele smo počasi in končale hitro in energično. Gledalci so nas spodbujali s ploskanjem in vriski, zato smo plesale sproščeno in nasmejano. Na koncu smo prejele še bučen aplavz. Z odplesano točko in seveda novimi dresi smo bile Frklje zelo zadovoljne.

Zatem je sledila podelitev daril. Nismo pozabile niti na mesečno poročanje v naš časopis, zato smo vse štiri skupine naredile še gasilsko fotografijo za v spomin. Seveda je sledil klic odsotni trenerki, ki ji je bilo po tem, ko je izvedela kakšno vzdušje vlada v dvorani, kar hudo, da ne more biti z nami.

Naslednja tekma bo že februarja, takrat bo šlo zares. Mlajši skupini bosta prvič plesali za točke, Frklje pa bomo prvič tekmovale v članski konkurenci. Kot je navada bomo tudi rezultate iz februarske tekme zapisale in vam jih posredovale. Pa srečno v letu 2007…

Frklja in mentorica Zvezdic, Janja Trope

Log in or create an account