log in

Zgodovina 2007

OSLO JE BILO BLIZU, A VSEENO PREDALEČ

V soboto, 20.5.2006, smo se Frklje že navsezgodaj zbrale pred Gimnazijo Bežigrad. Tam je namreč potekalo državno prvenstvo. To tekmovanje je imelo velik pomen, saj bi si s prvim ali drugim mestom priplesale vozovnico v Oslo, kjer letos poteka evropsko prvenstvo.


Ko smo se prijavile, smo odšle v garderobo, kjer smo se oblekle v klubske trenerke, se malo ogrele in odšle na uradni trening. Po treningu smo se preoblekle v drese in na obraz nadele tudi bleščice, saj je izgled na odru zelo pomemben.

Najprej je bila na vrsti skupina. Odplesale smo energično in samozavestno, a z manjšimi napakami. Upale smo, da bodo sodniki čim manj videli, hkrati pa smo pri konkurenčnih skupinah lahko soglasno potrdile, da so zelo dobro pripravljene in se počasi že poslavljale od Osla.

Dobre pol ure po nastopu skupine smo bili na vrsti mladinski pari. Kot prvi iz naše skupine sva nastopili Ida in jaz. Publika je bila odlična in plesati je bilo res užitek. Takoj za nama sta tekmovali Sara N. in Kristina. Kot prvič v članski konkurenci sta zaplesali Nina T. in Tjaša. Frklje smo glasno navijale in spodbujale vse tri pare, saj smo hotele, da zaplešejo najboljše. In nastopi so res uspeli.

Letos smo Frklje zadnjič nastopile v mladinski konkurenci. Drugo leto bomo tekmovale v članski kategoriji, kjer je konkurenca še močnejša, zato bodo treningi drugačni in še bolj načrtovani v smeri kondicije in tehnike.

Glede na to, da smo skoraj celo leto trenirale same, smo z doseženim lahko zelo zadovoljne. Četrto mesto v kategoriji mladinskih pom pon skupin, tretje (Ida in Janja) in četrto (Sara in Kristina) v kategoriji mladinski pom pon parov ter tretje mesto (Nina in Tjaša) v kategoriji članskih pom pon parov. V Oslo se nam ni uspelo uvrstiti, toda drugo leto bomo pred novim izzivom, saj nas čakajo trdi boji v članski kategoriji.

Janja Trope

Log in or create an account