Logo

ODPRTO DRŽAVNO PRVENSTVO VRHNIKA 2007

  • pomlad 1
  • pomlad 2

Četrta in zadnja tekma letošnje sezone, Odprto državno prvenstvo navijaških in pom pon skupin, je potekala v soboto, 19. 5. 2007, na Vrhniki. Poleg slovenskih skupin so nastopale tudi italijanske in avstrijske.

Takoj po prihodu smo, tako kot vedno, smuknile v drese in odšle na generalko. Ob enajsti uri se je začelo zares. Najprej so bile na vrsti navijaške skupine. Tačas smo se plesne skupine še pripravljale. Seveda ni manjkalo niti lepotičenje; obraz smo posule z bleščicami in si uredile frizure. Takoj zatem pa ogrevanje, kateremu je sledilo nestrpno čakanje na prvi nastop naših Zvezdic, ki so otvorile plesni del tekmovanja. Odplesale so zares odlično in z dobrimi občutki smo pričakale nastop Frkljic. Tudi Frkljice so navdušile. Obrazna mimika in energija sta se v obeh skupinah, v primerjavi s prejšnjimi tekmami, močno popravili. Frklje na tej tekmi nismo plesale, smo pa imele članski plesni pom par s Tino Balent in Janjo Trope, ki sta nastopali v težki konkurenci.

Sledila je razglasitev. Zvezdice so si priplesale 5. ter Frkljice 6. mesto. Plesni pom par je pristal na nehvaležnem 4. mesto v državi. Sledilo je popolno razočaranje. Po odličnih nastopih so bila to prenizka mesta. S tem so se strinjali tudi starši, ki so bili z nami. Toda sodniki so pač sodniki, povedano boljše, slovenski sodniki so pač slovenski sodniki. In dokler bodo sodili trenerji iz istih društev, iz katerih prihajajo tudi tekmovalne skupine, v Sloveniji ne bo realnih točkovanj in pošteno zasluženih najvišjih mest. Vse več skupin pa bo začelo hoditi v tujino, da se vsaj za trenutek reši te “čorbe” in si nabere samozavesti. Tudi naše tekmovalne ekipe že komaj čakajo tujine. Drugo leto že gremo...

Janja Trope, Frklja in mentorica Zvezdic

Template Design © frklje.com - Iztoknet - izdelava spletnih strani. Vse pravice pridržane.