log in

Zadnje novice

Županovo priznanje vodji društva ŠKD Frklje

Oceni ta prispevek
(0 glasov)

»ŽUPANOVO PRIZNANJE OBČINE ŠKOFLJICA« prejme gospa IRENA BALAŽIC ob 20-letnici delovanja Športno kulturnega društva FRKLJE.

Gospa Irena Balažic je vse življenje aktivno povezana s plesom, ki ga prenaša na različne starostne skupine. Pod njenim vodstvom plešejo učenci v OŠ Škofljica, prav tako pa je usmerjala in vodila številne plesne skupine, ki so si nadele ime Frklje.

1. oktobra 2001 se je namreč na Škofljici začela uveljavljati plesna dejavnost, ples s cofi. Sprva je bila to kar 15 let plesna sekcija ŠD Škofljica, sedaj pa že pet let samostojno društvo ŠKD Frklje. Na začetku je sekcija delovala kot ena tekmovalna skupina z 18 plesalkami, z leti pa je delovanje preraslo v aktivno in prepoznavno društvo z devetimi plesnimi skupinami, s plesalkami od vrtca pa vse do fakultete, z 12 trenerkami in pomočnicami in je v sezoni pred korono štelo kar 145 članic. Vse to je ves čas koordinirala, povezovala in snovala Irena Balažic, ustanoviteljica plesne dejavnosti, ki tako danes praznuje 20-letnico delovanja. Domačinki Ireni Balažic je uspelo z vodenjem sekcije in društva navdušiti za ples mnogo otrok in mladine in s plesom ponesti glas Občine Škofljica tako po domovini kot v tujino.»

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Prijavite se za komentiranje

Log in or create an account